Loading...

Spirit Adrift - Forge Your Future

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-08-2021

Tracklist

01. Forge Your Future
02. Wake Up
03. Invisible Enemy

Vorig jaar liet ik mij verrassen door de Amerikaanse heavy metalband Spirit Adrift met hun vierde album Enlightened In Eternity, toen mijn (aangename!) kennismaking met deze band. Na dat album volgt nu - een klein jaar later pas - een EP met daarop drie nieuwe composities. Na mijn vorige ervaring ben ik daar dus best wel nieuwsgierig naar.

Gelukkig stelt Spirit Adrift mij niet teleur. Hun op klassieke heavy metal leest geschoeide muziek verenigt op een hele fijne manier die traditionele stijl met epische, en subtiele doom-invloeden. Maakte ik de vorige keer de vergelijking met Dio / Black Sabbath, nu moet ik eerder denken aan Amerikaanse bands van het Cruz Del Sur-label, zoals bijvoorbeeld Argus. Zowel episch als melodieus, met een vleugje doom uit het verleden.

Opener en titelnummer Forge Your Future past helemaal in dat plaatje; en daarmee in mijn straatje. Het lome maar zware trommelwerk, de langgerekte riffs en vocale uithalen, het trage tempo en de donkere maar toch melodieuze atmosfeer. Een winnende combinatie in mijn beleving. Misschien zijn de synthesizers net wat te veel op de voorgrond te horen en wordt het geluid daarmee iets te catchy, dat is wel wat op het randje.

Het verleden klinkt wat mij betreft het meest door in afsluiter Invisible Enemy, dat me qua stijl en sfeer nogal doet denken aan een mix van Black Sabbath ten tijde van hun Vol. 4 album, met de eerste twee Ozzy solo-albums. Net wat vlotter en meer gedreven dan de voorgaande twee tracks, en stiekem mijn favorietje van de drie.

De net geen twintig minuten aan nieuwe muziek is voor mij niet voldoende om mijn honger naar meer Spirit Adrift te stillen. Ik neem aan dat er - gezien het release-tempo van de band tot nu toe - dan ook 'gewoon' een nieuw album aan zit te komen volgend jaar.

Nate Garrett - Guitars, Vocals, Bass

Marcus Bryant - Drums

Preston Bryant - Synthesizers