Loading...

Incrypt - Thrashing Extinction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-06-2022

Tracklist

01. Skulking
02. Thrashing Extinction
03. Ultimate Downunder Attack
04. Pushed Beyond Breaking
05. Open This Pit
06. Extermination
07. Point Evolution
08. Stars of the Southern Land
09. Ghost Hour Chimes
10. Chaotic Freedom Remains
11. Declaration

Incrypt is een melodieuze thrash metalband uit Australië, waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had. Toch bestaat de band al sinds eind jaren '90. Het Italiaanse WormHoleDeath label brengt Incrypt nu - figuurlijk - naar Europa met hun vierde langspeler Thrashing Extinction.

Hun stijl is heel duidelijk, met hints naar de gekende old school thrash-invloeden, met die heerlijke authentieke vibe. Echter het verlangen om terug te gaan naar de roots van het genre - middelzware thrash en de ouderwetse schijt aan alles-houding - houdt de passie in leven voor het genre dat de tand des tijds zal blijven doorstaan. Vergeleken met voorgaand werk is duidelijk een stap gezet, zowel op compositorisch als productioneel gebied.

Thrashing Extinction begint met het symfonische griezelige intro Skulking voordat het titelnummer Thrashing Extinction losbarst. Dit is echt zo'n traditioneel feestnummer dat ook echt daar over gaat: thrash, party en vast ook bier, dan wel drinken. Hiermee brengt Incrypt wel degelijk redelijk eigentijdse thrash in een vertrouwd jasje - of is het nou traditionele metal in een modern jasje? Hoe dan ook pakken de Asssies het beste van beide werelden bij elkaar en maken er hun eigen stijltje van.

Daarbij worden de verschillende klassiek aspecten voor het voetlicht gebracht: een anthem in de vorm van Stars Of The Southern Land: heel veel Australiana en alles over het zwoegen van de band en het spelen van metal in het hele land. Ook een punkachtig nummer over (opnieuw) drinken en feesten, genaamd Chaotic Freedom Remains, onmisbaar op zo'n iconisch metal-album. Zelfs een echt spookverhaal, Ghost Hour Chimes, ontbreekt niet.

Incrypt is met Thrashing Extinction niet het zoveelste wereldwonder, maar wel een uiterst onderhoudend album voor de liefhebber van de klassieke thrash-kunsten.

Mars Vali - Vocals

Byron Vali - Drums

Damien Bevan - Guitar

Adam Fox - Bass