Loading...

Frozen Crown - Call Of The North

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-06-2023

Tracklist

01. Call Of The North
02. Fire In The Sky
03. Black Heart
04. Victorious
05. In A Moment
06. Legion
07. Until The End
08. Now Or Never
09. One For All
10. Far Away

Frozen Crown gaat op hun vierde album Call Of The North vrolijk verder op de ingeslagen richting van de voorgangers. Minder symfo, in plaats daarvan meer knallende power metal. Ook minder modernere, subtiele melodeath-invloeden dan op Winterbane, al zijn deze nog heel spaarzaam aanwezig (in Black Heart bijvoorbeeld).

Opener en titelnummer Call Of The North maakt ondubbelzinnig duidelijk dat de band vol inzet op kracht en epiek. Volgens mij speelde de band nog nooit sneller, terwijl het uitgesponnen middengedeelte laat horen dat ook atmosfeer hoog in het vaandel staat. Fire In The Sky wenst daar niet voor onder te doen en reikt opnieuw naar interessante hoogten - inclusief atmosferische elementen.

Onnavolgbaar drumwerk, sterke zangpartijen en inventief gegesel van snaren maken van deze muziek een interessante luisterervaring. Legion en Now Or Never doen het goed qua snelheid en power, maar ik heb toch het gevoel dat gaandeweg het album er toch wat inwisselbaarheid optreedt. Elke track klinkt op zichzelf goed, maar steeds minder onderscheidend.

Afsluiter Far Away vat goed samen waar Frozen Crown voor staat: epische power metal, met een subtiel gevoel voor overige metal-elementen. Misschien geen topper in het genre, maar voor een Italiaanse power metalband niet te onderschatten!

Giada "Jade" Etro - vocals

Federico Mondelli - guitar, vocals

Fabiola "Sheena" Bellomo - guitar

Francesco "Ikki" Zof - bass

Niso Tomasini - drums