Loading...

Holycide - Bazookiller

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-02-2024

Tracklist

01. War Broadcast Live
02. Bazookiller
03. Modern Day Dictator
04. Five Year Plan [D.R.I. cover]

Holycide is een van de bands van Xtreem Music labelbaas Dave Rotten (David Sánchez González). In tegenstelling tot de overige bands waar dit heerschap zich zelf mee bemoeit betreft het hier geen death, maar thrash metal (en een vleugje crossover). Bazookiller is na twee voorgaande langspelers een EP die meedogenloze thrash metal-razernij levert.

Met drie rechttoe rechtaan beukende nieuwe eigen nummers en een niet minder ziedende D.R.I. cover is deze release een overrompelend kort maar krachtige thrash-aanval. Opener War Broadcast Live maakt ondubbelzinnig duidelijk wat Holycide voor ogen heeft: dit is een ode aan de thrash van de oude school. Opvallend kenmerk hierbij vind ik de death-growl van opperhoofd Dave, die dus eigenlijk meer geschikt is voor death metal dan deze meer 'fijnzinnige' thrash.

Titeltrack Bazookiller lijkt een wat minder standaard aanpak te kiezen. Ruimte voor het middentempo, niet puur gericht op snelheid, maar daarom niet minder agressief. Het is allemaal net wat subtieler, en dat bevalt me best. Die lijn lijkt in eerste instantie te worden doorgetrokken met Modern Day Dictator, dat ook zeker niet in de hoogste versnelling begint. Het vlotte hoempa-gehalte van deze track s preekt me ook best aan, net zo goed als de crossover-invloeden.

Die laatste vinden uiteraard nog nadrukkelijker hun beslag met de D.R.I. cover Five Year Plan. Hier horen we meer woeste razernij dan op de voorgaande drie tracks samen - bij wijze van spreken dan. Ja, het gas gaat er vol op; en grappig genoeg blijkt de bijtende vocale aanpak hier ook wat beter te werken. Ik ben eerlijk: van de Dave Rotten-bands en -projecten spreken zijn death metal-escapades me meer aan. De old school thrash-liefhebber zal het graag met me oneens zijn.

Dave Rotten - Vocals

Vicente Payá - Guitar, Bass

Santi Arroyo "GoG" - Drums