Loading...

Jenner - Prove Them Wrong

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-04-2024

Tracklist

01. No Time For Prayer
02. Prove Them Wrong
03. Born For Something More
04. Down in the Pit
05. Not Even You
06. Eye For an Eye
07. I Saw it All Clear
08. Never Say Die
09. Laws of the Weak

Jenner uit Servië verraste me (positief!) begin 2017 met hun debuutalbum To Live Is To Suffer. De dames zetten hierop een puik potje ongecompliceerde, overwegend snelle, maar vette old school speed/thrash metal neer. Na getekend te zijn door het Spaanse Fighter Records (Xtreem music) werd begin vorig jaar eerst het debuutalbum nog eens opnieuw uitgebracht, voordat het een jaar later tijd is voor album nummer twee: Prove Them Wrong.

Na een eerste beluistering heb ik mijn conclusie al snel klaar: Jenner heeft in een paar jaar tijd een hoop geleerd! Minder rauwe speed, meer melodie, dosering en gevarieerde songwriting. Nog altijd op traditionele leest geschoeid - en ja, dat is en blijft een pluspunt - maar dan nog wel met gevoel voor de tegenwoordige tijd. Wie in eerste instantie nog sceptisch was: Prove Them Wrong!

Met No Time For Prayer zit je gelijk lekker in het album, waarna titelnummer Prove Them Wrong prima uiteenzet waar Jenner voor staat: opzwepende thrash, meebrulbare titels / refreinen, melodieuze gitaarsolo's en een lekkere traditionele vibe. Born For Something More gaat helemaal op de jaren '80 tour en doet eerder aan heavy dan aan thrash metal denken - eigenlijk is dit in een notendop de evolutie die Jenner heeft doorgemaakt.

Het crunchy gitaargeluid van de riffs verraadt de thrash-basis, maar het overvloedige gehalte aan melodie laat de huidige hang naar toegankelijkheid vaak overheersen. Luister maar eens naar I Saw it All Clear. Al hoop ik eerlijk gezegd niet dat Jenner zich in deze richting gaat ontwikkelen, het mag van mij wel wat steviger.

Al met al heeft Jenner in een paar jaar tijd dus een aardige ontwikkeling doorgemaakt, met bijna alleen maar pluspunten. Liefhebbers van melodieuze thrash mogen het nieuwe album van Jenner zeker eens checken!

Aleksandra Stamenković - Vocals, Guitars

Anja Mirković - Bass

Selena Simić - Drums