Loading...

Insanity Alert - Moshemian Thrashody

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-05-2024

Tracklist

01. Welcome To The Moshpit
02. Beer In The Park
03. Beerless Fiesta
04. Moshemian Thrashody

Insanity Alert uit Innsbruck, Oostenrijk, bestaat sinds 2011, en ken ik vooral van hun tweede album Moshburger; bekijk in dit kader vooral even het smakelijke artwork. Naar aanleiding daarvan heb ik het debuut ook nog eens besproken, waarna ik album nummer drie blijkbaar gemist heb. De Oostenrijkse lolbroeken zijn nu echter terug met een tussendoortje: Moshemian Thrashody.

Deze vier-track-EP houdt de festiviteiten gaande met nieuwe parodieën op bekende klassiekers van bekende hits van Guns N' Roses, Iron Maiden en Queen. Kijk de tracklist er even op na, en je snapt al wel de who-is-who. Al zit daar nog wel een verrassing tussen: eerste single Beerless Fiesta geeft de crossover thrash-behandeling aan van ... George Michael?

De naamgever van deze EP laat de theatrale sfeer van Queen horen en zien tot een volgend level, met een clownsauto vol grapjes, inclusief een Hauwitzer-gitaarsolo die eruit springt als een fles champagne. Don Melanzani puft blastbeats naar binnen terwijl de band zich uitleeft in a capella-zangstuk over 'het laten sneeuwen' met de Kerstman; luidruchtiger dan een Duitse bierhal.

Met invloeden van bands als S.O.D., Suicidal Tendencies, D.R.I. en Nuclear Assault, en musicerend in dezelfde richting als hedendaagse bands Municipal Waste en Iron Reagan is die muzikale richting in elk geval snel geduid. Ook het verplichte aspect humor lijkt me overduidelijk aanwezig: de thematische insteek spreekt boekdelen. De nummers zijn dus lekker kort en to the point, rauw, fel en enorm krachtig.

Geen hogere pretenties dan lol maken en feest vieren. Mosh!!!

Heavy Kevy - ​Vocals

Don Melanzani - Drums

The Inphiltrator - Guitar

The Dave of Death - Guitar

Slapmaster Puke - Bass