Loading...

The Last Of Lucy - Godform

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-06-2024

Tracklist

01. Wormhole
02. Empyreal Banisher
03. Twin Flame
04. Shedim Seance
05. Sanguinary Solace
06. Sentinel Codex
07. Darkest Night of the Soul
08. Angelic Gateway
09. Anima Flux
10. Godform

Twee jaar na hun verwoestende album Moksha - wel voorbij horen / zien komen, hier niet besproken - verfijnt The Last Of Lucy hun geluid door elementen van technische, maar ook brute death metal met mathcore te combineren. Zelfs aspecten van hun debuutalbum Ashvattha (2017) zijn terug te horen op hun nieuwste (derde) langspeler Godform. Hierdoor lijkt deze het meest veelzijdige en impactvolle tot nu toe is.

Zonder iets van hun angstaanjagende, meeslepende kracht en drive te verliezen, is de muziek beter gestroomlijnd en samenhangend, terwijl ze diverser is dan voorheen. Ondanks de bedrieglijke aanstekelijkheid die we van hen gewend zijn, is het technische vermogen duidelijk, en indrukwekkender dan ooit tevoren. Sowieso zijn de composities verrassend compact: tien nummers in 32-en-halve minuut, dat verwacht je niet van zulke technisch onderlegde muziek. Het komt in elk geval de beluisterbaarheid ten goede, want zelfs in zulk kort tijdsbestek gebeurt er enorm veel binnen de diverse tracks.

Er zit een cyclisch patroon in de nummers: uitbarstingen van adembenemende explosies, afgewisseld met langzamere breaks, die de aantrekkingskracht van beide delen versterken en ook diversiteit in het proces bieden. Er worden ook verschillende aanvullende instrumenten ingezet die heel goed passen bij het soort pulserende, dynamische muziek. Uiteraard spelen synthesizers een rol, maar er is bijvoorbeeld ook een saxofoon te horen in Twin Flame.

Dit soort technische death metal-muziek kan vaak te formeel of te egocentrisch klinken om enige impact te hebben, maar de vernietigende intensiteit en krachtige uitvoering van de muzikanten van The Last Of Lucy, samen met hun talent voor het schrijven van pakkende muziek en het door elkaar schudden van verschillende elementen, verwerpen elke schijn van zelfgenoegzaamheid die vorm zou kunnen krijgen in het hoofd van de luisteraar.

Op hun derde album verenigt The Last Of Lucy het beste van de drie-eenheid tot nu toe:

Josh De La Sol - Vocals

Gad Gidon - Guitars

Derek Santistevan - Bass

Josef Hossain-Kay - Drums