Loading...

AcidBrain - The Lust Murders

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-10-2023

Tracklist

01. The Lust Murders
02. Limbless Fuckdoll 2-0
03. Intestinal Noose
04. Eyeball Anal Beads
05. Vaginal Exsanguination
06. Cauterized Cunt
07. A-T-M-A-T-M-
08. Blood Drunk
09. Cannibalistic Instinct
10. Guanciale di Maiale Lungo
11. Post Decapitation Irrumatio
12. Objectified
13. Little Death, Big Death
14. Erotic Asphyxiation
15. Snuff Tape
16. Dead Skin Mask [Slayer cover]

Zorgvuldig gevormd door liefdeloze jaren van verwaarlozing en misbruik, gevormd door de behendige slagen van isolatie en kwelling. Zijn uiteindelijke vorm was onvermijdelijk. Met een onvolgroeide ziel en een misvormd geweten vervolgt hij de lessen die hij heeft geleerd, de enige menselijke interactie die hij begrijpt, gebaseerd op bloed, tranen en pijn. Zijn geest is een vage puinhoop van fantasie, met littekens bedekte herinneringen en absolute leegte. Hij brengt zijn dagen door als een automaat, waarbij hij gebaren en spraak repliceert en de levenden imiteert. Terwijl de zon ondergaat en het licht de horizon binnendringt, begint het bestaan dat hem definieert; donkere uren van jacht en marteling, overtreding en wreedheid, dwaze, doelloze, meedogenloze slachting...

Anthony Cotter wordt gedwongen in de afgrond te staren, om de gruwelijke details van slechtheid en perversie te onderzoeken en zichzelf onder te dompelen in de ondoordringbare duisternis van verwrongen menselijke verlangens. Zijn nachtmerrievisioenen worden weerspiegeld in zijn schrijven en zijn kunstwerken, maar nergens krachtiger en met zo'n schokkend effect als in de wrede klanken van zijn muziek. Onder de naam AcidBrain heeft Cotter zijn hatelijke en kwaadaardige fantasieën gevat in de meest verontrustende en compromisloze geluiden. Het tweede AcidBrain-album, The Lust Murders, verscheen afgelopen zomer - niet het gepaste jaargetijde voor deze donkere muziek en bijbehorende thematiek.

Uit de met vuil ingelegde cel sluipen de ontlede lijken van nummers als het groteske, met groove geïnfecteerde Intestinal Noose, en het slingerende, duizelingwekkende beest dat Post Decapitation Irrumatio is. Van de sombere introductie van titeltrack The Lust Murders via een catalogus van onuitsprekelijke misdaden en wreedheden tot het slotnummer van het album, een ronduit smerige cover van Slayer's Dead Skin Mask, is het album een uitstorting van AcidBrain's waanzin, waarop diep wordt gedoken in het kwaad waartoe de mens in staat is.

The Lust Murders bouwt voort op de wreedheid van debuutalbum Murderous uit 2021, en dompelt alles onder in nieuwe diepten van muzikale intensiteit, schokkend geweld en een onder je huid kruipende atmosfeer. Met de gemene vocale aanval van Steve Rasmussen en gastoptredens van diverse muzikanten (van bijvoorbeeld Vulvodynia en NecroticGoreBeast) is dit een interessante release voor degenen wier muzikale drive het voortdurende streven naar het volgende niveau van extremiteit is. Compleet met artwork gemaakt door Martin Trafford, berucht om zijn werk aan covers en posters van underground horrorfilms, is AcidBrain het complete pakket voor de zieke en verdorven geesten die het ondergrondse - in vele gedaanten - bezetten.

P.S. : Tip voor de liefhebber van dit soort rottend doodsmetaal: AcidBrain heeft een uitgebreid arsenaal aan non-album-tracks op hun youtube-kanaal staan, die ook de moeite waard zijn. Ik zou ze zeker ff checken!

Anthony Cotter - All instruments

Steve Rasmussen - Vocals