Loading...

Aenigma - Into the Abyss

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 06-04-2019

Tracklist

01. Beginning of the End
02. Falling (Into the Abyss)
03. Infected
04. Away from All
05. Essence of Life
06. Crimson Moon
07. City of Falling Stars
08. Sentence
09. The Sacrifice
10. Indistructible

Het Italiaanse Aenigma is na een demo en een EP dan nu toe aan hun full-lenght debuut: Into the Abyss. Meteen na het beluisteren van de eerste paar nummers kan ik al stellen dat Aenigma precies dezelfde troefkaarten heeft als honderden andere bands met hen. Een mooie, heldere maar een tikje zielloze stem die al het spotlicht opeist waar de muziek zo generiek en saai is als de neten, standaard deprimerende lyrics en een kleine dosis symfonie die alles wat metal hoort te heten overstemt.

Is het dan een slecht album, of slechte artiest te noemen? Niet per se. Dertien-in een-dozijn bandjes kunnen vermakelijke achtergrondherrie produceren, en dat is precies waar Aenigma goed voor is. Het talent van vooral de gitarist wordt helaas verspild want de snelle, toch best prima uitschieters zijn alleen te horen als je goed luistert, ergens verborgen achter een lading poppy zangloopjes.

Het album word gedomineerd door wel-oke, redelijk vlotte nummers als Infected en City of Fallen Stars, een paar net-geen semi-ballads als Away From All en The Sacrifice en een werkelijk tenenkrommende cliché ballad Crimson Moon.

Van dit soort muziek hoor ik veel te veel en eerlijk gezegd word ik het zat. Aenigma is, sorry dat ik het zeg, een typisch voorbeeld van waarom dit genre zo ongelofelijk oververzadigd is, ze brengen werkelijk niets nieuws onder de zon. Maar als het hun ding is, laat ze er vooral veel lol mee hebben.

Matteo Pasquini - Drums

Caterina Bianchi - Vocals

Lorenzo Ciurli - Guitars, Vocals

Valerio Mainardi - Bass