Loading...

Aether Realm - Redneck Vikings From Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-06-2020

Tracklist

01. Redneck Vikings from Hell
02. Goodbye
03. Lean Into the Wind
04. Hunger
05. Guardian
06. One Hollow Word
07. She's Back
08. Slave to the Riff
09. Cycle
10. TMHC
11. Craft and the Creator

Van de Amerikaanse metalband Aether Realm had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. En ik ga alvast verklappen dat dat wat mij betreft ook gerust zo had mogen blijven. De band is opgericht in 2010, en komt tien jaar later met de derde langspeler: Redneck Vikings From Hell. Dit is het eerste album via Napalm Records, en min of meer de kennismaking voor Europa.

De muziek van deze band wordt verkocht onder de noemer melodieuze death metal met folk-invloeden. Dat laatste aspect verklaart in elk geval de merkwaardige albumtitel. Maar die zogenaamde melodeath kan me hier gestolen worden. Afgaande op de singles / video's van de band, zoals bijvoorbeeld het veel te catchy Goodbye en de mislukte ballade Guardian, hoor ik behoorlijk typische, gladde Amerikaanse "metal".

Nou zal me later blijken dat die nummers dan misschien wel niet helemaal representatief zijn voor alle muziek op de plaat, maar ze staan er natuurlijk wel degelijk op. Van het heppie-de-peppie titelnummer dat het album opent word ik ook al niet blij. Dit past eerder bij de blije power metal van Gloryhammer en vooral Alestorm, zeker ook qua tekst. Aangezien ik een enorme hekel heb aan die bands komt het tussen mij en Aether Realm niet meer goed denk ik.

Zelfs heavy geachte nummers als Hunger, One Hollow Word en Slave To The Riff vind ik echt veel te gepolijst om voor serieus te nemen metal door te gaan. In het geval van veel Scandinavische (en sommige Italiaanse of Duitse) power metalbands kan ik daar vaak nog wel mee leven, maar deze Amerikanen maken er een potje van door te veel verschillende substijlen te willen hanteren - zoals de metalcore-knipoog in het begin van Slave To The Riff, terwijl halverwege het nummer gestoeid wordt met een flamenco-gitaar.

Ik heb dan ook geen idee voor wat voor publiek Redneck Vikings From Hell eigenlijk bedoeld is. Wel weet ik zeker dat het album aan mij niet besteed is. Wel jammer, want ik vond de old school albumhoes wel heel veelbelovend.

Donny Burbage - Gitaar

Tyler Gresham - Drums

Heinrich Arnold - Gitaar, zang

Vincent Jones - Zang, bas, orkestratie