Loading...

Akem Manah - The Twisted Rites EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-03-2016

Tracklist

1. The Twisted Rites of Satan's Bride
2. March of the Damned
3. Blood Red Skies
4. Chant for Ezkaton 2000 (Behemoth cover)
5. The Twisted Rites (Reprise)

Na het beluisteren en bespreken van Demons Of The Sabbat van de Amerikaanse band Akem Manah, kon ik mijn enthousiasme om ander materiaal van de band op te zoeken niet onderdrukken. Uiteraard ga ik daar jullie allemaal niet mee lastig vallen, alleen de meest recente release The Twisted Rites (van december vorig jaar) wil ik nog even onder de aandacht brengen. Mocht je echter ook nieuwsgierig zijn geworden: Demons Of The Sabbat wordt hier op de site gestreamd. Daarnaast raad ik de volgende release aan: in 2014 verscheen een compilatie met de titel Death & Darkness: 2010-2012. Deze bevat de albums The Devil Is in All of You (2010), Night of the Black Moon (2012) en EP Horror in the Eyes (2011). Volledig opnieuw gemixt en gemasterd is dit een goed overzicht van wat er voor het hier besproken materiaal is verschenen.

The Twisted Rites EP is dus het laatst uitgebrachte wapenfeit van Dead Nedry. Het wijkt qua stijl en aanpak helemaal niets af van het voorgaande werk, het gaat hier ook zo'n beetje om leftovers van de Demons Of The Sabbat-opnamesessies. Ik vermoed daarom dan ook dat het een soort tussendoortje is: met semi-titelnummer The Twisted Rites of Satan's Bride afkomstig van genoemd album, een eerder uitgebrachte single (March Of The Damned), een cover (Behemoth's Chant for Ezkaton 2000) en het titelnummer nog een keer in een alternatieve versie. Blood Red Skies is dus het enige echt nieuwe nummer.

Aangezien ik nog maar net ben bekomen van Demons Of The Sabbat slik ik ook deze nieuwe EP voor zoete koek. Voor een meer objectieve review had ik beter nog even gewacht, ik zit nog helemaal in de flow zeg maar. Grappig vind ik dat March Of The Damned een voor Akem Manah-begrippen een ultra-kort nummer is, en dat zelfs geprobeerd is er iets van tempo in te brengen. Uiteindelijk is het dan ook eigenlijk niet meer dan een vullertje. Blood Red Skies klinkt dan weer een stuk vertrouwder, en sluit naadloos aan op voorgaand werk.

Van Chant for Ezkaton 2000 heb ik het origineel er even bij gezocht (eerlijk: die kende ik niet). Natuurlijk geeft Akem Manah hier een heel eigen draai aan, al blijkt het verrassend goed te passen. Het venijn is wel helemaal uit de oorspronkelijke versie verdreven, ten gunste van nog meer duister. Het valt hier wel goed op dat Akem Manah eigenlijk totaal gaan raad weet met een iets hogere snelheid. Geinig om een keertje gehoord te hebben, maar dit hoort zeker niet tot het beste dat de band te bieden heeft. The Twisted Rites (Reprise) sluit dan weer heel vertrouwd af, en maakt het cirkeltje hier weer rond. Deze EP is niet meer of minder dan een leuk toetje na het album; ik zet Demons Of The Sabbat nog maar eens op!

Dead Nedry - vocals, guitar, bass, keyboards

Ivan de Prume - drums