Loading...

Alea Jacta Est - Ad Augusta

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-11-2023

Tracklist

01. MMXXIII
02. FFWF / Fight Fire With Fire
03. Get Revenge
04. Enough Is Enough
05. The King Is Down
06. As Fast As I Can
07. Fake Power

Alea Jacta Est ("de teerling is geworpen") is een hardcore metalband, opgericht in Toulouse (Frankrijk) in 2006. Na een (te) lange afwezigheid is de band terug met een nieuwe EP Ad Augusta. Ik kende de band nog niet, dus eerst maar eens luisteren.

Beatdown hardcore uit het boekje, is het eerste dat me te binnen schiet wanneer na (het iets te lange) intro MMXXIII (2023) het zwaar beukende FFWF (Fight Fire With Fire) uit de startblokken schiet. Lekker dynamisch, verplicht meebrullen, goed gitaarwerk (twee gitaristen!), een compositie met kop en staart. Nee, geen blind geschreeuw en gebeuk hier, maar een nummer waar over is nagedacht. Get Revenge van hetzelfde laken een pak: lomp, technisch onderlegd, en toch aanstekelijk.

Daarnaast valt ook de volwassen productie me op. Wat hard moet is ook echt hard, alles is goed te onderscheiden, waarbij niet wordt beknibbeld op enig aspect. Zo komt ook de subtiele toegankelijkheid van Enough Is Enough goed naar voren. Deze laat zich denk ik het makkelijkst meebrullen.

Voor Alea Jacta Est geen Fake Power, maar eerlijke, krachtige, en vooral metaal-gerichte hardcore! Laat je niet afschrikken door het - inderdaad, het is er - accent in de vocalen, of zelfs een zinnetje in het Frans. Dit doet totaal geen afbreuk aan de kwaliteiten van deze prima hardcore-band.