Loading...

Alerta - Tú Decides El Final

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-11-2019

Tracklist

01. Injusticia
02. Lo Sufriras
03. Do It Yourself
04. Responsables
05. Tu Decides El Final
06. Asesinos
07. Ene Lagun Gladuak

Alerta is een band afkomstig uit Spaans Baskenland, die al sinds 1997 meedraait. In die tijd is de band blijkbaar niet heel productief geweest, het voor mij liggende Tú Decides El Final is hun vijfde album. Een echte langspeler zal ik het niet noemen, het betreft hier zeven titels die bij elkaar het halve uur bij lange na niet halen. Het is overigens mijn kennismaking met deze band.

Wat het vijftal me hier voorschotelt gaat er ook niet toe leiden dat ik me heel veel meer in Alerta ga verdiepen. Deze band brengt een eigentijdse versie van boos beukende en groovende hardcore gemixt met metal-elementen; noem het voor mijn part metalcore. De muziek is weliswaar lekker stevig - het gitaarwerk gaat bij vlagen helemaal los, en de vocalen zijn lekker agressief en dwingend - maar mijn muziek is het niet helemaal. Vooral de constant toegepaste shouts halen de vaart uit de muziek in mijn beleving.

Een nummer als Lo Sufriras groovet zeker de ballen uit je broek, en Do It Yourself en titeltrack Tú Decides El Final neigen bij vlagen zelfs behoorlijk naar 'echte' metal; de muziek luistert dan ook prima weg, dat staat als een paal boven water. Wat echter (ook) niet helpt is dat alle nummers in het Spaans dan wel Baskisch geschreeuwd worden. Het verschil hoor ik niet, dat maakt ook niet uit, want ik versta het allebei niet.

Ik weet zeker dat liefhebbers van groovende en beukende metalcore Alerta heel leuk gaan vinden. Ik gun het de band dan ook zeker om ook buiten het eigen taalgebied succes te gaan hebben. Afgaande op de video die is gemaakt voor de meest melodieuze track hier, Responsables, kan dat ook best eens gaan lukken.

Jabi - zang

Sesi - gitaar

Beny - gitaar

Txitxi - basgitaar

Kantero - drums