Loading...

Alestorm - Captain Morgan’s Revenge – 10th Anniversary Edition

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-02-2018

Tracklist

CD 1:
01. Over the Seas
02. Captain Morgan's Revenge
03. The Huntmaster
04. Nancy the Tavern Wench
05. Death Before the Mast
06. Terror on the High Seas
07. Set Sail and Conquer
08. Of Treasure
09. Wenches & Mead
10. Flower of Scotland (The Corries cover)
CD 2:
01. Actual Human Intro
02. Walk the Plank
03. The Sunk'n Norwegian
04. Shipwrecked
05. Magnetic North
06. That Famous Ol' Spiced
07. Nancy the Tavern Wench
08. Keelhauled
09. Rumpelkombo
10. Drink
11. Captain Morgan's Revenge

Alestorm's debuutalbum Captain Morgan’s Revenge is jarig, en uiteraard moet dat gevierd worden. Dus brengt Napalm Records het album op de tiende verjaardag gewoon nog een keer uit. Nou ja gewoon. Het album heeft een nieuwe mix en master meegekregen van de oorspronkelijke producer Lasse Lammert, heeft ook nieuw artwork, en als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog een bonus CD bij: Live at Summer Breeze 2015.

Al met al is het dus wel een pakketje geworden dat een jubileum waardig is. Het Britse Alestorm heeft inmiddels internationaal naam gemaakt, en bracht vorig jaar al weer het vijfde studio-album No Grave But The Sea uit. Ook de live-optredens van kapitein Christopher Bowes en z'n Schotse piraten zijn populair, en monden steevast uit in vrolijke feestjes met uiteraard vooral veel drank.

Ik heb de band ook al een aantal keer live mogen zien, en dat feestgehalte van de optredens durf ik wel te bevestigen. Het lijkt me dan ook een slimme zet dat hier als bonus een live-CD is toegevoegd, want op die manier komt Alestorm het best tot z'n recht. Op CD heb ik de band nooit zo geweldig gevonden, dat is met deze opgepoetste heruitgave niet veranderd.

Opgeleukt met veel tierlantijntjes (accordeon en viool bijvoorbeeld, voornamelijk uit de keyboards getoverd) is de muziek enorm catchy, en daarmee uit duizenden herkenbaar. Wat in elk geval voor Alestorm spreekt is dat ze een eigen geluid hebben. Dat is wat anders als een eigen stijl, want de muziek die de olijke Britten ten gehore brengen is een vrij eenvoudige mix van (power) metal en folkloristische deuntjes.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met Alestorm, dan is Captain Morgan’s Revenge – 10th Anniversary Edition, zeker met de toevoeging van het live-album, een goed instapmoment. Voor wie het album al heeft is het leuk om de vorderingen van kapitein Bowes en zijn muzikale trawanten te volgen. Komende zomer doet de band weer de zomerfestivals aan; in de stralende zon, dorstig weer, en met een flinke pint in de hand staat dat vast weer garant voor het nodige feestgedruis.

Gavin Harper - Guitars, Vocals, Mouth harp, Tambourine, Drums

Dani Evans - Bass

Christopher Bowes - Vocals, Keyboards, Tin whistle

Ian Wilson - Percussion

Brendan Casey - Vocals (add.), Bass (add.)

Lasse Lammert - Vibraslap, Tambourine

Chris Mummelthey - Vocals (add.)

Migo Wagner - Drums, Vocals (add.)