Loading...

Amalekim - Avodah Zarah

Gepost in Reviews door Edwynn op 03-12-2023

Tracklist

01. Psalm I: Avodah Zarah
02. Psalm II: Efes Sefirah
03 Psalm III: Olam Teshuvah
04. Psalm IV: Tzel Hakarah
05. Psalm V: Litrof Rekanut
06. Psalm VI: Litfos Atziluth
07. Psalm VII: Hallel LeQuayn
08. Psalm VIII: Hester Panim
09. The Disease

Dit Amalekim is een heel fijne tip. Italië is niet het eerste land waar ik naar kijk als het gaat om verfijnd zwartmetaal. Nu las ik dat er ook Poolse gasten in de band zitten dus misschien verklaart dat het één en ander.

Amalekim pakt met dit in occultisme gehulde, tweede werkstuk Avodah Zarah, uit met zeer hoogstaande melodieuze black metal. Wat opvalt is dat er slechts spaarzaam wat mysterieuze tokkels en onheilspellende samples worden ingezet om het door de Kaballah (?) geïnspireerde thema kleur te geven. Wat overblijft is het fenomenale lead-werk dat sterk doet herinneren aan de oude Dissection, al schudt Amalekim ook andere ingrediënten in de toverketel, waardoor we toch echt met een eigenzinnige act te maken hebben.

Het hypnotiserende van Mgła hoor ik daarnaast ook wel, met eveneens nog wat invloeden van het Zwitserse Aara en het aloude Obtained Enslavement. Dat impliceert razende tempo's waarin de fijnzinnige melodieën en harmonieën gevangen zitten. Dat vraagt wat doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk zorgt de mystieke sfeer er wel voor om je op het puntje van de stoel te houden.

Mróz - Vocals, Guitars

Azghâl - Bass, Vocals

Ktulak - Drums

Atanor - Guitars, Vocals