Loading...

An Evening With Knives - Serrated

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-03-2018

Tracklist

01. Come Undone
02. Restless
03. Blind Man's Guess
04. Hysteria
05. Fade Out
06. Thoughts and Regrets
07. Drowning in Daybreak

Where the wall of sound falls down into a sea of tranquility, they always keep it dark, heavy, and captivating.

Het is voor mijn gevoel al weer een hele poos geleden dat ik een band tegen ben gekomen die ik in het kader van Eindhoven Rock City zou kunnen plaatsen. Maar ik denk dat ik er met An Evening With Knives wel weer eentje te pakken heb. Mijn geboortestad Eindhoven heeft immers een naam hoog te houden wat betreft ruige rockbands!

Serrated is het debuutalbum van dit powertrio, en bevat zeven tracks die in de loop van de afgelopen paar jaar ontstaan zijn. Twee tracks (Blind Man's Guess en Thoughts And Regrets) stonden in de zomer van 2015 immers al op een eerste EP van de band. Dit nieuwe album is opgenomen in The Void Studio door Pieter Kloos (Dool, Death Alley, Monomyth, The Devil’s Blood), waardoor in productioneel opzicht kwaliteit gegarandeerd is.

Dat geldt gelukkig ook voor de muziek zelf. Het drietal muzikanten zijn groentjes meer - drummer Ivo herinner ik me nog van Hijos De Mayo, van de andere twee heb ik helaas even geen referenties paraat - en dat vertaalt zich in goed in elkaar gezette tracks. Meer nog dan de muzikale inhoud is de hoofdrol echter weggelegd voor de aanhoudend duistere, onheilspellende sfeer. Verwacht dus zeker geen compacte rocksongs, maar log slepende en zich traag voortsleurende nummers die qua inhoud zwaar op de maag liggen. Vooral het langste nummer Fade Out is een monster van een track, waarin alle melancholie, frustratie, ellende, wanhoop en verdriet zich lijkt te hebben opgehoopt, om in negen minuten tijd te worden uitgeschreeuwd.

Natuurlijk mag ook de vette groove niet ontbreken, nummers als Restless en vooral Blind Man's Guess voorzien in ruime mate in die behoefte. Dankzij de bundeling van emotie en kracht, en daarnaast ook wat voorzichtige catchy elementen, een vleugje psychedelica (opener Come Undone) en de zojuist genoemde groove, heeft An Evening With Knives met Serrated een zeer onderhoudend debuutalbum uitgebracht. Eindhoven mag wederom trots zijn!

Peter van Grunsven - Bass

Ivo Jonkers - Drums, samples

Marco Gelissen - Guitars, vocals