Loading...

Anger As Art - Fast As Fuck!

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-01-2019

Tracklist

01. Gods of Hate
02. Aim For The Heart
03. I Create Your God
04. Tombward
05. Unknowing Undead
06. Race For The War
07. Time Devours Life
08. The Crush
09. Hammer, Blade And Twisting Fire
10. Two Minutes Hate
11. Dim Carcosa
12. Never Forgive, Never Forget
13. Head Of The Snake
14. Everybody Dies [bonus]
15. Vicious Intent [bonus]
16. Matriarch [Montrose Cover][bonus]

Anger As Art - afkomstig uit het Californische Pasadena - bracht op 19 november hun eerste livealbum uit (en zesde release) op Malevolence Records. De toepasselijke titel Fast as Fuck! bevat in totaal 16 brandgevaarlijke nummers, waaronder 13 carrière-omspannende tracks die live zijn opgenomen op 3 februari 2018 in de ChiCali Lounge in Monterey Park, Californië. Daarnaast krijgen we nog drie nieuwe studio-tracks als bonus, waarvan er één een cover is van Montrose's Matriarch.

Fast as Fuck! werd geproduceerd door Ronald Sandoval wiens werk ook wordt gecrediteerd op de vorige release Ad Mortem Festinamus van de band. De bonus studio-nummers zijn opgenomen in de Rev Studios in Chino, Californië in de zomer van 2018. Hoewel je het misschien niet zou verwachten van een nou niet bepaald enorm bekende old school thrash metalband, klinkt het album alleszins behoorlijk. Dat is denk ik nog wel de grootste meevaller.

Hoewel Anger As Art 'pas' sinds 2004 bestaat, klinkt hun muziek als die van een echte old school band. Het zal daarbij zeker een rol spelen dat de vier bandleden ook actief zijn of waren in bands als Bitch en Abattoir, die al sinds begin jaren '80 bezig zijn. De thrash metal is nietsontziend snel, agressief en beestachtig bruut; en heeft voorzichtig wat raakvlakken met het jaren '80 crossover-geluid, zoals wel meer hedendaagse Amerikaanse thrash-bands dat hebben. Albumtitel Fast As Fuck! had dan ook niet beter gekozen kunnen worden.

Het is daarbij vooral de no-nonsens aanpak die aanspreekt; geen tijd verdoen met slap geouwehoer, maar gewoon spelen. Gas er op en gaan! Vergelijkingen zijn te maken met (uiteraard) vooral Slayer, maar ook geluiden van Exodus, Testament, Overkill en Dark Angel klinken bekend in de oren. Daarbij ga ik er voor het gemak van uit dat de heren van Anger As Art geen al te hoge aspiraties hebben, maar simpelweg zelf ook liefhebbers zijn van deze muzieksoort. De band is geen hoogvlieger, maar wel uitermate degelijk, hard en strak. Zoals het hoort.

Steve Gaines - Guitars, Vocals

Rob Alaniz - Drums

Daniel Oliverio - Guitars

Eric Bryan - Bass