Loading...

Ann My Dice - Thorn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-07-2019

Tracklist

01. Through The Rain
02. Whisper In The Dark
03. Taylor, Write My Name

Toen ik deze promo voor me kreeg dacht ik dat Ann My Dice een nieuwe, jonge band zou zijn; ik had er nog niet van gehoord. Dat jong klopt nog wel, maar nieuw niet helemaal, want Ann My Dice (opgericht in 2012) blijkt in 2015 al een debuutalbum te hebben uitgebracht: To Start A Journey. Deze is mij / ons volledig ontgaan, de kennismaking komt pas nu met de drietrack EP Thorn.

Na een eerste luisterbeurt weet ik eigenlijk nog steeds niet goed wat ik hier van moet vinden. Een samensmelting van zo veel of vooral zo uiteenlopende invalshoeken heb ik zelden gehoord denk ik. Het komt er op neer dat alles dat je kunt bedenken op het hele brede gebied van ruige popmuziek, rauwe rock en melodieuze metal door Ann My Dice wordt benut om hun eigen stijl te smeden.

Ik hoor echt uiteenlopende invloeden, van jaren '80 pop(rock) - vooral de cleane vocalen doen me daar aan denken - tot aan modern groovende metal; je bedenkt het haast niet, maar Ann My Dice dus wel. Vooral opener Through The Rain blijft na meerdere luisterbeurten nog onwennig klinken, daar krijg ik de vinger maar niet op gelegd. Whisper In The Dark klinkt al wat meer samenhangend, en laat vooral een band horen die weet hoe pakkend metal anno 2019 gebracht moet worden. Cleane zang en grunts wisselen elkaar af, net als hakkende riffs en melodieuze gitaarlijntjes. De brug is weer wat onwennig, maar geeft het nummer toch een heel eigen touch.

Taylor, Write My Name belooft met z'n speelduur van bijna acht minuten op voorhand al een (muzikaal) avontuur; dat wordt ook waargemaakt. Vooral het meer ingetogen gehalte vind ik wat te veel de overhand krijgen, desondanks is het nummer wel fraai qua opbouw. De gitaarsolo had ik niet verwacht, en doet het goed in deze compositie. Er is verder een lichte elektronische touch te horen, waardoor het geheel wel helemaal eigentijds klinkt. Dat geldt natuurlijk ook voor de vette groove naar het einde toe.

Ik heb voor de gelegenheid ook het eerdere materiaal van deze jonge band eens gescand, daarbij had ik het idee dat de nadruk wat meer lag op metalcore. Die invloed is hier ook wel aanwezig, maar zeker niet zo nadrukkelijk. Liefhebbers van moderne, melodieuze, wat alternatieve metal mogen Thorn zeker eens checken; ik denk dat Ann My Dice het echt goed gaat doen bij een jong publiek.

Nils - Guitar, vocals

Jorn - Bass

Tim - Drums

Ian - Guitar