Loading...

Anonymus - La Bestia

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-06-2020

Tracklist

01. Bajo Presión
02. Bicho Loco
03. Sobrevivir
04. Violencia Versus Violence
05. La Bestia
06. Máquinas
07. Cada Loco Con Su Tema
08. Tierra
09. Terremoto

De Canadese thrash-legendes Anonymus hebben hun twaalfde album La Bestia uitgebracht, op 12 juni verschenen via label Bam & co Heavy. Bekend om hun discografie van zowel Franse als Engelse releases, is La Bestia hun eerste album dat volledig in het Spaans is. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom een ​​Spaans album? Welnu, driekwart van de band spreekt Spaans: drummer Carlos Araya is geboren in Chili en de gebroeders Oscar en Dan Souto zijn zonen van Spaanse immigranten.

De tracks van het album werden voornamelijk geproduceerd door gitarist Jef Fortin en Colin Richardson, die ook Instinct uit 1999 produceerde, en Jean-Francois Dagenais (Kataklysm), die Chapter Chaos Begins uit 2006 produceerde. Het album bevat ook het tweetalige nummer Violencia Versus Violence met medewerking van Carlos Maldos van Lethal Creation (Mexico) en Arno Dhenain Le Bourhis van Black Bomb A (Frankrijk), samen met een tweede tweetalig nummer Tierra met Marco Calliari in het Italiaans. La Bestia is dus een compleet Spaanstalig metal-thrashing album, als het ware een compilatie van nummers die door de jaren heen ontstaan zijn, die de essentie van de band beschrijft op het hoogtepunt van wat ze te bieden hebben. Gelukkig klinkt het album als geheel wel coherent.

Ik vind vooral het gebruik van de Spaanse taal wel van meerwaarde bij deze agressieve muziek. Thrash metal is natuurlijk een uitgesproken energieke stijl, waar ik de felle klanken van het Spaans bij uitstek goed vind passen. Meeschreeuwbaarheid is geen probleem, gezien het veelvuldig herhalen van de songtitels in het refrein. Een nummer als Bicho Loco is daar een goed voorbeeld van. Het geeft de band in elk geval iets eigens, en dat is maar goed ook, want hun thrash metal is niet van zodanig originele of spannende aard dat Anonymus het daar van moet hebben. De muziek is wel technisch uitstekend verzorgd, de muzikanten weten heel goed waar ze mee bezig zijn; luister bijvoorbeeld maar eens naar - bij wijze van uitzondering - de gevarieerde track Sobrevivir.

Violencia Versus Violence laat goed horen hoe fel en agressief deze band kan klinken: razendsnel en toch lekker vet. Naar het einde van het album toe laten de heren nog even fijntjes horen dat ik er met mijn eerste indruk van weinig spannende thrash toch een beetje naast zat: nummers als Cada Loco Con Su Tema en Tierra laten, naast de technische bagage, toch behoorlijk wat afwisseling en een interessante opbouw horen. Het venijn in de staart, een cliche, maar uiteindelijk is daar natuurlijk helemaal niks mis mee.

Wat mij betreft levert Anonymus met La Bestia vooral oerdegelijke thrash (met crossover-invloeden) die absoluut gehoord mag worden. Niet wereldschokkend, maar wel een aardige aanvulling op de verzameling. De liefhebber zal er zeker plezier aan gaan beleven!

Oscar Souto - Vocals, Bass

Daniel Souto - Guitar, Vocals

Jef Fortin - Guitar, Vocals

Carlos Araya - Drums, Vocals