Loading...

Argenthorns - The Ravening

Gepost in Reviews door Edwynn op 21-05-2024

Tracklist

01. Hänen salissaan kastoimme unenhoureet vereen
02. The Manor of the Demon Duke
03. In the Hoary Shadows of the Blighted Gardens
04. I Incursion II A Procession of Spectres
05. Malefic Chronicle
06. Wings of Psychomachia
07. The Grand Hallowing of the Tyrant
08. Elpyminen

Alsof het nog 1997 moet worden, kwam het Finse Argenthorns met deze spookopera. Hij lag al een tijdje bij me te sudderen maar ondanks het leentjebuur spelen bij dingen als Dimmu Borgir, Gehenna en Obtained Enslavement, laat deze melodieuze, zwartmetalen serenade mij niet los.

Het duo grossiert in het combineren van venijnig riff-werk, dat soms smakelijk naar de heavy metal knipoogt, met allerhande bombastische additieven. Ook aan gedragen voordrachten is geen gebrek.

Het rijk vormgegeven geheel dient als decor voor een duister spookverhaal waardoor de link gemakkelijk gelegd wordt met zaken als Carach Angren en misschien ook King Diamond. Tja. De geesten hebben de scheppers geen ultimatum gegeven als het gaat om originaliteit. Maar toch weet Argenthorns zeer gemakkelijk de boel in te pakken met zeer onderhoudende composities als The Manor Of The Demon Duke en Malefic Chronicle.

Wie in is voor een avontuurlijk en bombastische black metal-symfonie alsof de jaren '90 nog in volle gang zijn, zit met The Ravening meer dan gebeiteld.

Mason Rofocale - Guitars, Bass, Keyboards, Vocals

Revenant Strigoi - Drums