Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Baneful Storm - Invocations

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-10-2018

Tracklist

1. Sang
2. Baneful Storm
3. Damned to Fire
4. Thushazotho
5. Blasphemy
6. Sulphur

Meestal laat ik de bijgevoegde prietpraat / infosheet voor wat het is wanneer ik een promo behandel. Maar deze kon ik toch echt niet laten liggen, sterker nog, het trok zodanig mijn aandacht dat ik ben gaan luisteren. Om vervolgens volmondig te beamen wat ik zojuist gelezen heb.

Baneful Storm is een eenmansproject van de Fransman Jolyon Dagon. In 2016 besloot hij een band genaamd Baneful Storm te gaan beginnen, waarna begin 2017 een eerste EP, Invocations, digitaal werd uitgebracht. Daar hebben volgens mij niet heel veel mensen wat van meegekregen, des te bijzonder dat het ding nu een tweede leven heeft gekregen: Invictus Productions uit nota bene Ierland gaat de EP (voorzien van een nieuwe hoes) later dit jaar opnieuw uitbrengen: digitaal en op CD.

Hierop brengt meneer Dagon death metal die als twee druppels bloed lijkt op die van de oude Morbid Angel. Dat is zo overduidelijk dat de bijbehorende promo-babbel het ook nergens anders over heeft. Ik kan het dan ook niet laten om hier uit te citeren om mijn bespreking kracht bij te zetten.

Invictus moest deze Maze of Torment wel uitbrengen, en het label knielt inderdaad neer voor deze Altars Of Madness. Zelden heeft het een band gehoord die zo stoutmoedig en schaamteloos het voortdurende geluid en de geest van Morbid Angel uit de jaren '80 benadert als Baneful Storm.

Stap voorwaarts in de Chapel Of Ghouls, buig voor de Lords Of All Fevers And Plagues, en zie nieuwe visioenen opdoemen vanuit het duister. Wat resulteert op de 17 minuten durende Invocations is pure death metal diabolisme gedrenkt in de meest authentiek mogelijke manieren - niets dan boosaardige spreuken, godslastering en verdoemenis!

Ben je niet overtuigd? Luister hieronder naar Blasphemy, en kom ook tot de conclusie dat je naar een soort van Chapel Of Ghouls deel twee zit te luisteren. Overigens weet Dagon zijn muziek wel retestrak uit te voeren, en beheerst hij zijn instrumenten. Als klap op de vuurpijl bevalt de old school productie mij ook prima; deze past perfect bij de authentieke atmosfeer. Stiekem vind ik dit dan ook best leuk om naar te luisteren.

Jolyon Dagon - all instruments and vocals