Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Barbarian - Barbarian

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-08-2017

Tracklist

01. Simulacra of the Ageless Need
02. Stench of God

In 2014 en 2016 sprak ik al mijn waardering uit over de Italiaanse no-nonsens old school metalband Barbarian. Vooral Cult of the Empty Grave bleek een schot in de roos. Ik heb ook geen idee waarom ik nou zo'n zwak heb voor die simplistische old school metal, maar op en of andere manier raakt het me. Zal wel iets met jeugdsentiment zijn of zo.

Op 21 juli verscheen een nieuwe single van Barbarian - met simpelweg de bandnaam als titel, het tekent de eenvoud van deze band denk ik dan maar - met daarop twee splinternieuwe tracks. De single wordt voornamelijk uitgebracht om de huidige Amerikaanse tour van de band te ondersteunen; beide tracks zijn dan ook geen voorbode voor een aanstaand album.

Wel zijn de nummers precies datgene dat je in muzikaal opzicht van Barbarian verwacht. Wanneer ik verder ga met omschrijven kom ik waarschijnlijk niet verder dan wat ik eerder al over de band schreef. Echt, eerlijk, authentiek, heerlijk rauw en ongecompliceerd, pretentieloos. Bovendien weten de heren inmiddels aardig afwisselende nummers te schrijven, want deze twee tracks bevatten onderling al de nodige variatie in de invulling. Vooral het gegeven dat de band niet constant vol gas gaat spreekt me erg aan.

Ik blijf zogezegd nog wel even Barbarian-liefhebber, en verslind ook deze twee nieuwe nummers met huid en haar. Optreden doen ze wel in Amerika, maar of ze ook nog eens in Nederland te zien gaan zijn? Geen idee, maar het lijkt me wel wat.

D.D. Prowler - Bass

Lorenzo Bellia - Drums

Borys "Crossburn" Catelani - Guitars, Vocals