Loading...

Barbarian Swords - Totemic Anal Turbofucker

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-11-2019

Tracklist

01. Dios Te Salve (Intro)
02. How To Destroy Christianism
03. Fleshy Battering Ram
04. Be The War
05. Jesus The Pederast
06. Pig Crap Shitty Christ
07. Cerebros Destruidos (Eskorbuto Cover)
08. Totemic Anal Turbofucker

Barbarian Swords is de Spaanse band die al sinds 2011 bezig is, en al twee albums uit heeft. Ik maakte eerder dit jaar kennis met deze band middels de verzamelaar Tetrarchia Ex Bestia, waarop vier Spaanse bands zich voorstelden. De twee langere, wat slepende nummers die Barbarian Swords daarop liet horen bevielen me wel.

Hun stijl vond ik wat apart; een vreemde oude mix van black metal en dronerige, sludgy liflafjes. Langzaam en slepend, met koude riffs, en een tempo dat behoorlijk doomy is in zijn opbouw. Aardedonker, lomp en zwaar in zijn atmosfeer, met een grimmig fluisterende rasp die de teksten declameert. Dit is best eigenzinnige muziek, die ik om z'n lompheid, logheid en doomy insteek zeker weet te waarderen.

Vorige maand kwam de band met een nieuwe release met de weinig fijnzinnige titel Totemic Anal Turbofucker. Deze houdt met acht korte tracks en een gezamenlijk speelduur van 24 minuten het midden tussen een EP en een echte langspeler. Vooral het gebrek aan lengte van de tracks viel me direct op.

Barbarian laat zich nu dan ook van een hele andere kant horen vergeleken met mijn kennismaking. Van een doomy insteek is op een enkele uitzondering na (Be The War) dan ook nauwelijks sprake. Hier zet de band vrijwel volledig in op gitzwarte, snelle en felle black metal, afgewisseld met wat black 'n' roll (Jesus The Pederast, Cerebros Destruidos). Verpakt in een smerige productie levert dit een ijskoude plaat op, die een enorm zwartgallige atmosfeer oproept.

Opvallend genoeg biedt dit album een stuk minder variatie, en voor mij ook luisterplezier, dan de twee tracks die ik eerder hoorde. Hoewel de band wel degelijk een eigen extreme metal-stijl heeft, en een nadrukkelijke hang naar het verleden heeft, vind ik dit nieuwe album redelijk inwisselbaar. Mijn oorspronkelijke enthousiasme heeft dan ook plaats gemaakt voor een stuk neutralere houding. Maar afwachten wat de toekomst van Barbarian Swords brengt.

Panzer - bass

Joe Beltza - drums

Steamroller - guitars

Voice of Noise - guitars

Von Päx - vocals