Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Black Star Riders - Heavy Fire

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-02-2017

Tracklist

01. Heavy Fire
02. When The Night Comes In
03. Dancing With The Wrong Girl
04. Who Rides The Tiger
05. Cold War Love
06. Testify Or Say Goodbye
07. Thinking About You Could Get Me Killed
08. True Blue Kid
09. Ticket To Rise
10. Letting Go Of Me

Black Star Riders: Thin Lizzy, maar toch ook weer niet. Wie meer over de achtergrond van deze band wil weten, leest maar even terug wat ik in 2013 over hun eerste album All Hell Breaks Loose schreef.

Dat gezegd hebbende kan ik het eigenlijk wel kort houden over album nummer drie Heavy Fire. Want hierop wijkt de band qua muzikale insteek geen duimbreed af van wat op de vorige albums niet ook al gedaan is. Met nummers als opener en titelnummer Heavy Fire en gedreven, behoorlijk melancholieke tracks als Dancing With The Wrong Girl en Testify Or Say Goodbye wordt naadloos voortgeborduurd op voorgaand werk, en dus ook op het vertrouwde Thin Lizzy-geluid.

Zoals al geconstateerd in mijn bespreking van het tweede album The Killer Instinct (2015) is Black Star Riders feitelijk een one trick pony. Maar het is wel een trucje dat de band verdomd goed beheerst! Voor alles is Black Star Riders een meer dan degelijke, gedreven rockband en een goed geoliede machine, die heel goed wat er van ze verwacht wordt, en dat met verve uitvoert.

Ricky Warwick - Vocals, Guitar

Scott Gorham - Guitars

Damon Johnson - Guitars

Robert Crane - Bass

Jimmy DeGrasso - Drums