Loading...

Bleed from Within - Uprising

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 29-03-2013

Tracklist

01. III
02. Colony
03. It Lives In Me
04. Nothing, No one, Nowhere
05. Escape Yourself
06. Strive
07. I Am Oblivion
08. Speechless
09. Our Divide
10. Uprising
11. The War Around Us
12. Leech
13. Devotion

Een kwaad klinkende band met een positieve onderstroom. Een onderstroom die als een golf bloed langzaamaan vanuit wonden diep binnenin komt opborrelen en de lelijke buitenkant met een glanzende rode gloed bedekt. Bleed From Within. Het album heet Uprising. Het is album nummer twee van deze Schotse partners in crime. Jongens die samen metal willen maken. Tien jaar geleden opgericht. Een tweetal EP’s in eigen beheer uitgebracht, het debuut in 2009 en nu, 2013, is daar het nieuwe album Uprising. De filosofie klinkt als hardcore. En daar is het metalen fundament dan ook mee doordrenkt.

Met hakkelende ritmes en de briesende zang van Scott Kennedy beweegt Bleed From Within zich door dertien modern klinkende tracks in. De gitaristen Craig Gowans en Martyn Evans vullen de gaatjes in met smaakvol en bij vlagen melodieus gitaarwerk. Namen als Trivium, Lamb Of God en ook wel Pantera zijn niet heel ver weg. Het is alleen wel een lange zit. Door de bank genomen speelt alles zich op een zelfde midtempo snelheid af en is er buiten wat details weinig afwisseling te bespeuren. De begeestering die in het openingsnummer III hoopvol begon boet dan ook na een aantal nummers aan kracht in. In nummers als It Lives Within Me en Strive zoekt de band wat avontuur en dat zijn de momenten waar de adrenaline wat gaat stromen. Ook de zieke vocale bijdrage van Cancer Bats frontman Liam Cormier zorgt voor de nodige reuring.

Uprising is dan ook een typische plaat waar alles aan klopt. Van het muzikale vakmanschap tot aan de productie druipt de professionaliteit van het album af. Wat ook hoorbaar is, is de drive die Bleed From Within voortdrijft. Wat ontbreekt, is afwisseling en spanning. De nummers zijn erg inwisselbaar en daardoor is een nummer of vijf van Uprising meer dan voldoende. Dat is jammer want voor de rest heeft deze Schotse act op Uprising alles tot in de puntjes voor elkaar.

Scott Kennedy - Vocals

Ali Richardson - Drums

Davie Provan - Bass

Craig 'Goonzi' Gowans - Guitars

Martyn Evans - Guitars