Loading...

Blood Incantation - Timewave Zero

Gepost in Reviews door Edwynn op 14-11-2023

Tracklist

01. Io
02. Ea
03. Chronophagia [bonus]

Tja, ik beken dat ik wel even flink moest schakelen. Blood Incantation komt normaal gesproken erg druk uit de hoek, dus nogal wiedes dat ik verrast was door een werkstuk dat compleet ontdaan was van al het metal-instrumentarium en bijbehorend gebrul.

Nu hebben we dat in de metal-wereld wel vaker aan de knikker gehad dus in die zin was ik weer niet zo afstandelijk opgesteld ten opzichte van deze elektronische geluidscollage. Bovendien kenden we deze kant wel een beetje omdat het links en rechts ook in hun gebruikelijke werk terugkwam.

Het valt me op dat Blood Incantation echt op de hele kalme toer gaat en best verrassend rechtdoorzee uit de hoek komt met geluiden die zo de beelden van een dystopische sci-fi thriller hadden kunnen ondersteunen.

Het eerste deel van Ea lijkt me echt perfect voor een openingsshot van een film waarin we op drift geraakt ruimtevaartuig in een verre uithoek van de melkweg aantreffen, waar dan later een nietsvermoedend onderzoeksteam naar toe moet om te kijken wat er gebeurd is, maar dat uiteindelijk niets anders dan de eigen verschrikkelijke dood tegemoet treedt. Zeer sfeervol en meeslepend dus.

Isaac Faulk - Synthesizer, Percussion

Paul Riedl - Synthesizer

Morris Kolontyrsky - Synthesizer, Acoustic Guitars

Jeff Barrett - Synthesizer