Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Blues Pills - Lady In Gold - Live In Paris

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-12-2017

Tracklist

01. Lady In Gold
02. Little Boy Preacher
03. Bad Talkers
04. Won't Go Back
05. Black Smoke
06. Bliss
07. Little Sun
08. Elements And Things
09. You Gotta Try
10. High Class Woman
11. Ain't No Change
12. Devil Man
13. I Felt a Change
14. Rejection
15. Gone So Long

In 2016 kwam de Zweedse retro-rockband Blues Pills met hun tweede studio-album Lady In Gold. Waarom ik dat album hier nooit besproken heb is me tot op de dag van vandaag een raadsel, want voorgaand materiaal had ik met plezier tot mij genomen. Nu volgt dan dus de ondankbare taak om een live-album te gaan bespreken, waarvan de hoofdmoot van het materiaal gevormd wordt door juist dat album. Eerst die schade maar even inhalen dus.

Ik begin maar met even de achtergrond van deze live-registratie te schetsen. De opnamen zijn afkomstig van een enkel optreden, en wel dat van 30 oktober 2016 in Le Trianon te Parijs, dat die avond met 1200 bezoekers uitverkocht was. Perfecte omstandigheden voor een energiek optreden, en eerlijk is eerlijk: dat is precies datgene waar Blues Pills in uitblinkt.

Natuurlijk worden de live-opnamen in diverse formaten aangeboden (december komt er aan) zoals blu-ray, DVD, CD en verschillende kleuren vinyl. Zoals gewoonlijk beschikken wij hier alleen over de audio, maar uiteraard is er op het net voldoende materiaal voorhanden om ook de beelden er bij te zien. En dat is wel zo prettig, want zoals de liefhebber al weet is Blues Pills een live-band bij uitstek.

Op het podium komt de energie een stuk beter over vergeleken met plaat, daarnaast horen we wat instrumentale jams voorbij komen, en meer gitaarsolo's dan op het album. Sowieso rockt de band live gewoon meer. Daarnaast is de bluesrock wat meer psychedelisch van karakter, hierin zit ook de meerwaarde van de live-toetsenist, die letterlijk en figuurlijk niet verstopt wordt gelukkig. Luister bijvoorbeeld maar eens naar Elements And Things, een persoonlijk favorietje overigens.

Vanaf de openingswoorden "Bonjour Paris" kan zangeres Elin Larsson al niet meer stuk bij het Franse publiek. Het is dan ook dankbaar om zo'n energieke frontdame te hebben, die met enorm veel enthousiasme en passie zowel de heren muzikanten als het publiek blijft aansporen. Met Lady In Gold en Little Boy Preacher - ook de eerste twee nummers van het studio-album - gaat de band voortvarend van start, en ben ik direct overtuigd van de kwaliteiten van zowel zangeres als muzikanten.

Naast de nieuwere tracks wordt uiteraard ook materiaal van voorgaande albums gespeeld, en dan blijkt dat ook nummers als Bliss, Black Smoke en Devil Man in deze uitvoeringen naar een hoger niveau getild worden. Mijn tip: laat Blues Pills alleen nog maar live-albums uitbrengen!

Elin Larsson - zang

André Kvarnström - drums

Dorian Sorriaux - gitaar

Zack Anderson - bas

Rickard Nygren - orgel