Loading...

Bone Gnawer - Cannibal Crematorium

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-02-2016

Tracklist

01. The Anthropophagist Inferno
02. Modern Day Cannibal
03. Chainsaw Carnage
04. Horrors In The House Of Human Remains
05. Chawed, Mauled & Gnawed
06. Il Sesso Bizzarro Di Cannibali
07. Chromeskull
08. Below A murder Of Carrion Crows
09. Carnivore Beneath
10. Untold Story Human Pork Bun
11. Cannibal Crematorium

Bone Gnawer was ooit het samenwerkingsverband van Rogga Johansson met Kam Lee, twee namen die binnen de death metal geen enkele nadere introductie behoeven. In 2014 stopte Johansson er mee; gelukkig bleek er leven na deze alleskunner, zodat Bone Gnawer nog een kraker van een bruut death metalalbum in petto had: Cannibal Crematorium. Al in juli vorig jaar verschenen, maar pas recentelijk onder de aandacht gekomen. De aanleiding was eigenlijk EP Canale Di Carneficina, waardoor ik dit album ben gaan beluisteren, maar daarover later meer. Ik beloof dan ook dat ik het hier verfrissend kort zal houden.

Met hulp van op elk nummer een gastbruller laat Kam Lee horen dat hij nog altijd heerscht als vocaal death metalbeest. Samen met Ronnie Björnström (naast het snarenwerk hier ook verantwoordelijk voor opnemen, mixen en masteren) en trommelaar Morgan Lie is een werkelijk verrukkelijk smerig oudschools doodsmetalen plaatje in elkaar gesleuteld. Rauw, bruut, lomp, een enkel stukje groovend, dan weer hypersnel, maar altijd recht in je smoel!

Nee, net zo min als ik met dit stukje gaat Bone Gnawer de originaliteitsprijs niet winnen. Daar gaat het hier gelukkig ook helemaal niet om. Hoewel, het intermezzo Il Sesso Bizzarro Di Cannibali vind ik eigenlijk een best verrassend, maar aardedonker stukje. Verder trekken de kannibalen allesvermorzelend negen 'echte' nummers lang ten strijde. Met titelnummer Cannibal Crematorium als absoluut knallend slotakkoord.

Het album kent geen echte uitschieters, maar ook geen minpunten. Dit is ronduit verplichte kost voor elke old school death metalfan! Dit album was eigenlijk de zwanenzang van Bone Gnawer, maar postuum zou nog een EP met wat menselijke restjes verschijnen. Wordt dus vervolgd!

Ronnie Björnström - gitaar, bas

Morgan Lie - drums

Kam Lee - zang