Loading...

Browsing Collection - Don't Want to Dance

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-01-2019

Tracklist

01. One Time A Year
02. Something To Hold On To
03. Hi But No
04. Oh, Sweet Sire
05. Thank God It's Friday
06. The Story That Never Ends

Browsing Collection is een Zweedse band die geheel uit dames bestaat, en zich presenteert in de traditie van van bands als Thundermother, Crucified Barbara en Hysterica. Dan weet je ook direct wat voor vlees je in de kuip hebt: niet al te ingewikkelde, authentieke heavy rock, met hints naar punk en voorzichtige metal. De band timmert al sinds 2008 aan de weg, en kwam in 2015 met debuutalbum Greetings From Wonderland. Goed drie jaar later is het tijd voor de opvolger Don't Want To Dance, een mini-album met zes gloedjenieuwe tracks; en mijn kennismaking met dit Zweedse kwartet.

Het 'album' begint voortvarend met het opzwepende One Time A Year - overigens voorzien van een alleraardigste video - nog best veelbelovend. Het zal achteraf een van de betere nummers blijken. Maar daarna wordt het al snel flauwer met het wel erg simpele en meisjesachtige, zelfs poppy Something To Hold On To. Het springerige Hi But No heeft z'n momenten als vlotte punk/rock-track, maar overtuigt niet zoals de opener. Al bevat het wel een lekkere gitaarsolo.

Aangekomen bij Oh, Sweet Sire treffen we het meest originele en uitgekristalliseerde nummer van de plaat aan. Een boeiende compositie, die redelijk afwijkt van de overige, absoluut meer simpele nummers. Dit geeft uiteraard direct te denken waarom Browsing Collection niet meer van dit soort doordachte nummers in het repertoire heeft. Blijkbaar heeft het de vaardigheden daartoe wel in huis.

Met Thank God It's Friday en The Story That Never Ends gaat het namelijk weer op dezelfde toer als het eerste trio tracks. Lekkere feestmuziek, die het in de klassieke rock-scene goed zullen doen. Fijne muziek voor op een festival bijvoorbeeld. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar als je een nummer als Oh, Sweet Sire kunt schrijven mag je de lat voor jezelf misschien wel wat hoger leggen?

Mimi Brander - Vocals, Guitar

Moa Lenngren - Guitar, Vocals

Nora Lenngren - Bass, Vocals

Carro Karlsson - Drums