Loading...

Cadaver - D.G.A.F.

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-05-2020

Tracklist

01. D.G.A.F. [ft. Jeff Walker]
02. Deformed Insanity
03. Disgrace

Het Noorse Cadaver is vooral een band met een cultstatus. Oorspronkelijk opgericht in 1988 is het gezelschap - onder aanvoering van de enige constante factor Anders Odden - al wel een keer of vijf gestopt en weer opnieuw begonnen, in een diversiteit aan samenstellingen. Momenteel bestaat de band naast genoemde Odden slechts uit de Belgische meester-drummer Dirk Verbeuren.

Het laatste studio-album Necrosis dateert al weer van 2004, daarna verschenen nog twee singles: Decomposed Metal Skin (2006) en Circle of Morbidity (2019). Echt productief is Cadaver derhalve al heel lang niet meer geweest. Het nieuwste werkstukje heet D.G.A.F. (dat staat overigens voor Don’t Give A Fuck) en is dan ook opnieuw maar een EP'tje met drie nieuwe nummers in een gezamenlijke speelduur van tien en halve minuut.

De naamgever van de EP gaat van start, en blijkt een relatief pakkend, beklijvend nummer te zijn, met een aangename groove. De hoofd-riff blijft lekker hangen, en ook het refrein laat zich lekker meebrullen - al is dat gezien de titel ook wel erg makkelijk. Vergeleken met wat nog komen gaat is dit te beschouwen als relatief lichte kost. Liefhebbers herkennen misschien de vocale gastbijdrage van Carcass' Jeff Walker.

Deformed Insanity is hierna al een stuk zwaarder en dreigender, deze bevalt me dankzij de rauwere en gemenere aanpak al wat beter. De old school death klinkt hier behoorlijk authentiek. Disgrace begint vervolgens als een trage Morbid Angel in hun beste dagen, maar ontvouwt zich tot beukend en groovend monster met aanzien.

Zo horen we in drie onderling afwisselende tracks wat Cadaver allemaal in huis heeft. Maar ja, dan wil ik ook wel meer dan tien minuten. Hopelijk is deze EP een voorbode voor meer.

Anders Odden - gitaren, zang

Dirk Verbeuren - drums