Loading...

Church Of Disgust - Veneration of Filth

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-12-2016

Tracklist

01. Wrath of the Thirteen
02. Ripping Decay
03. Corpses of Dead Worlds
04. Abhorrent Cruelty
05. Plague of Punishment
06. Temple of Sonance (interlude)
07. Supine in the Face of Total Death
08. To Seek Congress With the Realms Beyond
09. Veneration of Filth
10. Sunken Altar of Dagon

En zo blijft de stroom aan nieuwe old school death metalbands maar groeien. Ook in de Verenigde Staten komen steeds meer bands bovendrijven die zich laven aan de invloeden van de Zweedse stijl van weleer. Zo ook Church Of Disgust uit San Marcos, Texas. Van deze band verscheen in oktober hun tweede album Veneration of Filth, nota bene via het Spaanse label Memento Mori. In januari 2014 was al een debuutalbum Unworldly Summoning uitgebracht, maar dat is me volledig ontgaan.

Hoewel ik zojuist schreef Zweedse stijl is er ook wel wat van Bolt Thrower in de muziek herkenbaar, maar ach, wat scheelt dat nou uiteindelijk. De death metal van Church Of Disgust is vooral simpel. Het tempo ligt over het algemeen niet al te hoog, de riffs zijn verre van inventief, en het drumwerk is van het type voetjes van de vloer. Beetje groovend, beetje stampend, met een basgitaar die daar lekker losjes overheen bromt; hier en daar een lekker sloom tempo om de nek even los te schudden.

De donkere sfeer wordt enorm geholpen door een lekker old school, wat gruizig geluid, dat perfect bij de muziek past. De death metal van Church Of Disgust is dus niet te betrappen op ook maar enige originaliteit. De charme zit 'm dan ook vooral in de authenticiteit van het gebodene. Zelfs al zou Veneration of Filth rond 1990 zijn uitgebracht, zelfs dan nog zou het album niet opgevallen zijn tussen de overige releases vermoed ik. Enerzijds is dat natuurlijk een compliment voor de geloofwaardigheid, anderzijds wel een teken van armoede, dat weinig moeite is gedaan om met iets eigens voor de dag te komen.

Ach, deze muzieksoort lijkt hoe langer hoe meer een kwestie van: door liefhebbers voor liefhebbers. Ik denk dan ook dat de heren van Church Of Disgust voor alles zelf ook fan zijn van deze ouderwetse meuk. En uit liefhebberij dus deze muziek zijn gaan maken. Ik mag dat wel, zeker omdat er met het album zelf gewoon helemaal niks mis is. Het spreekt mij wel aan in elk geval. De liefhebber weet genoeg.

Joshua Bokemeyer - guitar

Dustin James - vocals, guitar

Dwane Allen - drums

Travis Andrews - bass