Loading...

Cloven Hoof - Age Of Steel

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-04-2020

Tracklist

01. Bathory
02. Alderley Edge
03. Apathy
04. Touch The Rainbow
05. Bedlam
06. Ascension
07. Gods Of War
08. Victim Of The Furies
09. Judas
10. Age Of Steel

Over Cloven Hoof heb ik al eerder geschiedenisles gegeven ("opa vertelt") naar aanleiding van een heruitgave van hun zelfgetitelde debuutalbum, als ook de twee meest recente studio-albums Resist Or Serve (2014) en Who Mourns For The Morning Star (2017). Weer precies drie jaar later is het tijd voor een nieuw album: Age Of Steel. Het voorstellen hou ik deze keer dus wat korter.

De naam van het gloednieuwe studio-album van Cloven Hoof is een passende titel. Het album laat de terugkeer horen van het Dominator-personage, dat genetisch opnieuw tot leven is gewekt om dood en verderf door het heelal te brengen. Zijn rijk wordt hersteld in zijn oude glorie en het verhaal gaat verder op dit album. Daarmee keert de band ook terug naar het principe van het klassieke conceptalbum.

Nog meer dan op Who Mourns For The Morning Star - een album waarmee de band mij aangenaam wist te verrassen - borduurt het nieuwe album voort op de ingeslagen weg van gelaagdheid, diepgang en textuur, naast uiteraard het meer avontuurlijke, zwaardere gitaarwerk. De vlotte opener Bathory onderstreept dit alles meteen. En op die voet gaat het gewoon het hele album door, zonder te verslappen. Luister maar eens naar nummers als Touch The Rainbow en Gods Of War.

Ik heb maar zelden zo'n "oude" (met alle respect natuurlijk) band zo gedreven horen klinken. Geholpen door een sterke hedendaagse productie is Cloven Hoof dan ook stiekem gewoon een band die weliswaar de roots in een ver verleden heeft liggen, maar alleszins acceptabele metal anno 2020 voortbrengt. Ik vond dit vroeger al een opvallende, interessante band, maar aan de albums van de laatste jaren beleef ik ook veel plezier. Het lijkt wel of Cloven Hoof met het klimmen der jaren alleen nog maar beter wordt!

George Call - vocals

Lee Payne - bass

Chris Coss - guitars

Ash Baker - guitars

Mark Bristow - drums