Loading...

Corroded - Bitter

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-03-2019

Tracklist

01. Bitter
02. Breathing
03. Cross
04. Burn
05. Black
06. Testament
07. Scream
08. Cyanide
09. Destruction
10. Time
11. Drown
12. War

Corroded is afkomstig uit Zweden, en al actief sinds 2004. In de jaren 2009, 2010 en 2012 verschenen vlot een drietal albums, die echter niet het grote succes brachten. Na een periode van bezinning verscheen in 2017 Defcon Zero, het eerste album via Despotz. Geen idee of ik daar iets aan gemist heb, maar het bezorgde de band wel de nodige naamsbekendheid. Inmiddels is de band terug met album nummer vijf: Bitter. Maar eens horen wat ik daar van vind.

Na de overbodige twee minuten en twintig seconden die het intro moeten voorstellen, komt het album met Breathing dan toch op gang. Hoe ironisch: zo compact als de songtitels zijn, zo langdradig en vervelend is het intro. Daarna loopt het me wel een beetje dun door de broek, want ook Breathing vind ik na het groovende begin uiteindelijk niet heel spannend. Ik vind dit iets te cheesy en vrijblijvend. Helaas zal me blijken dat nog wel een paar tracks daar aan voldoen (vooral Black bijvoorbeeld).

Met Cross (met wat industrial invloeden) wordt het al wat beter: log, zwaar, groove, beukend; daar doe ik het wel voor. Burn beukt lekker op de ingeslagen weg verder. De nummers zijn niet echt plakkers, maar het aanhoren prima waard. Gaandeweg zal me blijken dat Corroded musiceert zo ergens tussen rock en metal in. De muziek moet het vooral hebben van z'n pakkendheid en het opzwepende karakter. Echt heel spannend is het allemaal niet, maar het luistert wel gemakkelijk weg.

De niet zo eenduidige aanpak qua stijl, maar wel met de nadruk op enerzijds groove en anderzijds donkere emotie en sfeer doen me denken aan het Belgische Diablo Blvd. Al moet ik daar wel eerlijk bij zeggen dat die band me een stuk beter wist te grijpen. Corroded moet het wat mij betreft hebben van een beperkt aantal rake tracks of delen daarvan. Als album vind ik Bitter te gezapig, met een iets te hoog gehalte aan te gladde tracks.

Overigens zijn de video's van Corroded over het algemeen wel de moeite waard; die bevatten de nodige humor en zelfspot. Ik zou ze zeker eens opzoeken!

Jens Westin - zang, gitaar

Tomas Andersson - gitaar

Bjarne Elvsgård - bas

Per Soläng - drums