Loading...

Crazy Lixx - Two Shots At Glory

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-05-2024

Tracklist

01. Two Shots At Glory
02. Fire It Up ('23)
03. Invincible
04. Lights Out! ('23)
05. Sword And Stone
06. Whiskey Tango Foxtrot ('23)
07. Ain't No Rest In Rock N' Roll ('23)
08. In The Night ('23)
09. Only The Dead Know ('23)
10. Sympathy ('23)
11. Church Of Rock ('23)

Two Shots At Glory is niet het nieuwe album van Crazy Lixx, maar dient als viering van de band's illustere, meer dan twintigjarige carrière. Voor deze gelegenheid heeft de band een aantal nieuwe opnames gemaakt van een aantal 'greatest hits'. Grotendeels een veredelde verzamelaar dus, al bevat het album - naast acht remakes - ook drie splinternieuwe tracks.

Allemaal vergezeld van door hen zelf genoemde niet-officiële soundtracks (dat wil zeggen dat Crazy Lixx al bestaande filmbeelden toevoegt aan hun nummers / video's) zijn een aantal nummers het album al vooruitgesneld (Whiskey Tango Foxtrot, Lights Out! en Fire It Up!). Hierop putten zij inspiratie uit een breed scala aan films, van blockbusterhits uit de jaren '90 tot minder bekende B-films uit de jaren '80. En eerlijk is eerlijk: die zijn bij vlagen best hilarisch.

Door consequent het ene na het andere album uit te brengen probeert de Zweedse heavy rock / metalband zijn positie binnen de heropleving van de hardrock en heavy metal uit de jaren '80 in Scandinavië te verstevigen. In muzikaal opzicht zetten zij hun statements kracht bij met de te verwachten elementen: herkenbare, pakkende refreinen, catchy hooks, dansbare ritmes en spetterende gitaarsolo's.

In velerlei opzicht niks nieuws dus, vermakelijk vind ik de authentiek klinkende muziek zeker!

Danny Rexon - vocals

Joél Cirera - drums

Jens Anderson - bass

Chrisse Olsson - guitar

Jens Lundgren - guitar