Loading...

Crimson River - Crimson River

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-05-2019

Tracklist

1. The Great War
2. Rapture
3. Saturn V

Crimson River is een metalband uit Eindhoven, opgericht in 2011. Lange tijd speelde de band vooral voor zichzelf, en werd in stilte gewerkt aan de sound en het materiaal. Ook werden weinig optredens gedaan. Nu lijkt de band echter klaar om te laten horen wat ze kunnen, dus begin 2019 brachten ze de selftitled Crimson River EP uit.

Hierop prijkt een drietal tracks die barsten van de old school invloeden van zowel pure heavy als thrash metal, waarbij voorbeelden als Megadeth en Metallica de boventoon voeren. Pakkende riffs en flitsende leads en solo's bepalen het geluid, aangevuld met een wat onwennig klinkende zang, die laat horen dat Crimson River het oefenruimte-stadium nog niet helemaal ontgroeid is. Dat is ook terug te horen in de composities, die zich het best laten omschrijven als eenvoudig en weinig inventief.

Naast de (thrash) metal invloeden is bij vlagen ook wel een beetje een rock-vibe te horen, dat zit 'm denk ik een beetje in het oubollige karakter van deze muziek. Dat bedoel ik overigens niet vervelend of anderszins negatief, het is gewoon een constatering. Ik hou wel van het charmante aspect, de ongekunsteldheid en het rauwe en primitieve van een rechttoe rechtaan aanpak als deze.

Overigens vraag ik me wel af waarom juist nu deze drie tracks zijn uitgebracht. Op het youtube-kanaal van de band is te zien (en te horen natuurlijk) dat deze nummers al in 2014 live werden gespeeld. Het geeft wel te denken dat Crimson River in bijna vijf jaar tijd dan niet echt vooruitgang lijkt te hebben geboekt. Tegelijkertijd is het repertoire wel een stuk breder dan deze drie tracks, dus waarom deze keuze? Er is nog voldoende ruimte voor verbetering, dus laten we maar afwachten of en wat Crimson River nog te bieden heeft in de toekomst.

Tom Koene - Drums

Kevin Megens - Bass, Vocals

Danny Keijsers - Vocals, Guitar

Kris van Rens - Guitar