Loading...

Cutterred Flesh - Love At First Bite

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-06-2024

Tracklist

01. Xenomorphic Annihilation: Earth Ravaged
02. Human Protein Concentrate
03. Repeated Intersexual Misunderstanding
04. Code of Zuurith
05. The Symptoms of Parasite
06. Descent Into Torment Of Abyssal Whispers
07. Sarkam's Wrath Unleashed
08. Amanda
09. The Last Supper
10. Spawn of Vathus

Pas met hun vorige - vijfde - album Sharing Is Caring (goede titel!) maakte ik kennis met de Tsjechische brute death metallers van Cutterred Flesh (nee, die dubbele r is geen spelfout). Inmiddels is album nummer zes uit: Love At First Bite, weer zo'n klassieke titel waar je alle kanten mee op kunt.

Opnieuw leveren de Tsjechen zich uit in korte, compacte composities, waarin echter wel heel veel gebeurt. De vrijwel constante stemmingswisselingen en temposchommelingen logenstraffen de onmogelijk brede omtrek en zware aanpak van deze band. En toch zijn ze wendbaar en inventief, bedrieglijk snel en pakkend, atmosferisch en bedachtzaam. Albumopener Xenomorphic Annihilation: Earth Ravaged is daar meteen een goed voorbeeld van, terwijl ook Descent Into Torment Of Abyssal Whispers er in dat opzicht zeker mag wezen!

Het verrassende samengaan van de langzamere, klaaglijke deuntjes met de bot-verpletterende explosieve delen is even fascinerend als woest aantrekkelijk. Daarmee is deze band het bewijs dat technische vaardigheden prima te combineren zijn met atmosferische invloeden. Een ijzersterke combinatie wat mij betreft, waarmee deze band prima te vergelijken is met soortgenoten als Suffocation, Aborted, Cattle Decapitation, Benighted of Vulvectomy.

Ik vind het vooral zeer prettig dat Cutterred Flesh niet inzet op pure snelheid of technische hoogstandjes, maar hun instrumentale en compositorische vaardigheden gebruiken om een heerlijk onheilspellende atmosfeer neer te zetten. Juist vanuit de traagste passages komt de meeste dreiging, daar houd ik wel van. Daar tussen door horen we de fraaiste gitaar-melodieën voorbij komen, als dissonant bijna te midden van allerhande woeste en brute uitbarstingen.

Jiri Krs - Vocals

Vitali Novak - Guitar

David Krombholz - Guitar

Ondrej Klaban - Bass

Jakub Bayer - Drums