Loading...

DarkRise - Fear, Hate & Corruption

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-03-2016

Tracklist

01. Do Or Die
02. Allegiance
03. You'll Burn For This
04. Cold
05. Blinded
06. A Solid Plan
07. End Of Our World
08. Just Before
09. Fire
10. Christ Sucks

DarkRise is een brute, redelijk modern klinkende metalband uit Lausanne, Zwitserland. De band bestaat al sinds 1998, en duikt zo om de paar jaar eens op met een nieuw album. Aldus is de band in maart 2016 aanbeland bij album nummer vijf: Fear, Hate & Corruption. Dat klinkt wel als een titel die past in de huidige tijd.

De Zwitsers, onder bezielende leiding van drummer Axel Vuille, hebben dan ook niks aan het toeval over gelaten om het optimale uit dit nieuwe album te halen. Het is opgenomen, gemixt en gemasterd in de Parlour Studios in Engeland, waar producer Russ Russel (Napalm Death, Dimmu Borgir, The Rotted, Evile en ongetwijfeld nog wat andere namen) zich over de nummers heeft ontfermd. Ook staat er weer een stevige promotie-tour op stapel: in april zal DarkRise, samen met Morgoth en Incantation, Europa onveilig komen maken. Overigens zal het album verschijnen via de band's eigen Punishing Records.

De muziek van DarkRise is dus best bruut te noemen, en zit daarnaast redelijk technisch in elkaar volgens mij. Behalve de basis van stevige death metal horen we hierin ook allerlei andere invloeden voorbij komen, waarvan thrash en hardcore (en een beetje metalcore?) wel de voornaamste zijn. Luister maar eens naar Do Or Die, dat een goed voorbeeld is van die samensmelting van elementen. Voorzien van een brute productie levert dit vrij overrompelende, heavy muziek op.

Evengoed is DarkRise er ook niet vies van om eens een ingetogen of melodieus stukje in te passen (Blinded, Just Before), zodat de luisteraar niet alleen maar om de oren wordt geslagen met bruutheid. Ook qua tempo wordt er goed afgewisseld, zodat het aan variatie - binnen de door de band bepaalde marges - niet ontbreekt. Ook wordt het element groove, voor een stukje pakkendheid, niet vergeten (Allegiance, Cold). Het muzikale geweld wordt verder voorzien van een moderne, woest brullende grunt, dus ook dat aspect zit wel snor hier.

Mankeert er dan nog iets aan Fear, Hate & Corruption, zou je je bijna gaan afvragen. Nou nee, eigenlijk niet. Behalve dan dat de nummers van het album niet blijven hangen. Ik kan hier echt prima naar luisteren, en zit ook lekker mee te airdrummen, met voeten te tikken en het hoofd me te schudden. Maar een paar uur later ben ik het album al weer grotendeels vergeten, zonder dat ik nou precies aan kan geven waar 'm dat in zit. Misschien dat het uiteindelijk toch allemaal wat te veel op elkaar lijkt, waardoor een enkel nummer zich niet onderscheidt.

Grégoire Duc - Vocals

Nicolas Morard - Guitars

Nicolas Troyon - Guitars

William Grept - Bass

Axel Vuille - Drums

 • Dan kan je goed Air drummen Chris

  Door Marc Brouwer op 15-03-2016 12:13:07

 • Ik mis wel eens wat hoor :P

  Door Chris van der Aa op 15-03-2016 12:20:41

 • Neem anders eens een cursus bij Martijn ;D

  Door Peter Hagen op 15-03-2016 13:22:00

 • Hahahaha. Idd. Die slaat volgens mij Zelfs nog op z'n vliegtuigjes.

  Door Marc Brouwer op 15-03-2016 13:47:04

 • drummen plus vliegtuigjes = air-drummen in 1?

  Door Chris van der Aa op 15-03-2016 13:57:17