Loading...

Darkthrone - It Beckons Us All.......

Gepost in Reviews door Edwynn op 25-05-2024

Tracklist

01. Howling Primitive Colonies
02. Eon 3
03. Black Dawn Affiliation
04. And in That Moment I Knew the Answer
05. The Bird People of Nordland
06. The Heavy Hand
07. The Lone Pines of the Lost Planet

De Darkthrone-trein lijkt maar niet te stoppen. Album nummer twintig is inmiddels verschenen: It Beckons Us All....... En dan reken ik die Goatlord-rommel gemakshalve niet mee.

Dat ze van de 2nd wave black waren, war einmal. Dat moet je wel loslaten om dit te kunnen luisteren. Trouwens, ook in die dagen was het materiaal allemaal vrij simpel. Darkthrone brengt al jarenlang odes aan al dan niet vergeten metal-tijdperken. En neemt zich daar zeker niet al te serieus in.

Er was een tijd, zo'n jaar of tien geleden, dat ik wel klaar was met dit Noorse duo dat het waagde om het waardige zwartmetalen genre te beschimpen ende te vervuilen met door whisky doordrenkt gelal. Maar een opleving hier en daar zorgde toch voor de uiteindelijke verzoening met deze band die mij ooit via A Blaze In The Northern Sky het onreine gereutel liet intuimelen.

Middels Black Dawn Affiliation mochten we ons opmaken voor It Beckons Us All....... Opnieuw een schepsel van zwartgeblakerd metaal gelardeerd met wat doom. Met natuurlijk weer een lallende wending. Eternal Hails en Astral Fortress lijken met dit nummer niet ver weg. Logisch ook. Want dit nieuwe album is op dezelfde plek en onder praktisch dezelfde omstandigheden gemaakt. Het is typisch zo'n track die je kunt missen, maar toch ook wel weer leuk is voor erbij.

Ik heb er wel plezier mee.

Fenriz - Drums, Vocals, Bass, Guitars

Nocturno Culto - Vocals, Guitars, Bass