Loading...

Dead And Dripping - Blackened Cerebral Rifts

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-09-2023

Tracklist

01. Tragic Ascent Of Absurdity's Pale Moon
02. Humanoid Statues Parading Condescending Gestures
03. Aural Interference With Uncanny Subconscious Frequencies
04. Infinitely Plummeting Into Violet Portals Of Delusion
05. Hopeless Desire For Reprieve
06. Meticulously Unraveling The Serpentine Consciousness
07. Kaleidoscopic Visions Of Porous Obsidian Eternities
08. Molecular Degradation Upon Warped Onyx Stoves
09. Hysterical Mirages of Otherworldly Calamity

Toeval of niet in de doodsmetalen underground, na Gateway uit België, betreft de volgende promo van Transcending Obscurity weer een eenmansband. Hier ga ik het even hebben over Dead And Dripping uit New Jersey, USA, geleid door Evan Daniele, die ik toevallig ook ken als drummer van Sentient Horror. Blackened Cerebral Rifts is het derde album, en mijn kennismaking met deze band.

Dead And Dripping creëert z'n eigen caleidoscopische wereld van duizelingwekkende en beukende brute, technische death metal, waar meedogenloos een maalstroom van verbijsterende riffs en drumpatronen wordt opgewekt. Het is te gemakkelijk om jezelf te verdrinken in hun schier onophoudelijke golven van intense blasts en langzamere breakdowns, en het kan je niet kwalijk worden genomen dat je daar door murw geslagen raakt.

Heel slim is in het midden van dit album een intermezzo geplaatst dat als zeer welkom rustpuntje dient. Hopeless Desire For Reprieve (Hopeloos verlangen naar uitstel) lijkt daarvoor dan ook een perfecte titel. Maar ja, het betreft slechts uitstel, want met Meticulously Unraveling The Serpentine Consciousness lijkt de muziek er daarna extra bruut vandoor te rossen.

De complexe brutaliteit die hier wordt geboden, laat je ademloos achter. De muziek hier is en blijft behoorlijk ingewikkeld, en vooral ook minutieus uitgevoerd. Daarbij is het des te knap dat de muziek niet te gehaast of onnodig chaotisch of extreem over komt. Alles is perfect hoorbaar, zelfs als de riffs zich opstapelen; de organische productie voegt juist waarde toe aan het krachtige en uiteindelijk zeer plezierige spel.

Voor wat Dead And Dripping van plan was te doen, klaren ze met Blackened Cerebral Rifts zeker de klus, zonder op enig gebied compromissen te sluiten. Bruutheid, complexiteit en beluisterbaarheid gebundeld als een bijna logische combinatie. Knap staaltje werk!

Evan Daniele - All instruments, vocals