Loading...

Defiatory - Hades Rising

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-06-2018

Tracklist

01. In Hell
02. Dance Of The Dead
03. King In Yellow
04. Stronger Than God
05. Death Takes Us All
06. Morningstar
07. Down To His Kingdom Below
08. Metatron
09. Bane Of Creation
10. All That Remains
11. Hades Rising

Defiatory is een metalband die in 2015 is opgericht in Zweden. Doel was om oorspronkelijke Bay Area thrash te gaan spelen, zonder de eigen roots uit het oor te verliezen. Extinct was in 2016 het debuutalbum, nu is het tijd voor de opvolger Hades Rising.

De verschillende muzikanten hebben al de nodige ervaring in de bagage, opvallend genoeg alleen niet echt in het thrash metal-segment. Vooral de naam van gitarist Ronnie Björnström valt me op, hem ken ik immers vooral van typische Swedeath-acts als Ribspreader en Bone Gnawer; maar ook bij de Nederlands-Zweedse doomdeath-alliantie Minotaur Head was hij betrokken. Maar ook de overige aanwezigen hebben hun sporen al verdiend in de extremere muzieksoorten.

Bij Defiatory is het echter (overwegend) pure thrash dat de klok slaat. Scherpe riffs, vinnige solo's, een volle brulzang en snel, ingenieus drumwerk vormen de hoofdmoot. Niet al te origineel inderdaad, maar wel uitermate efficient en degelijk uitgevoerd. Met op z'n tijd een toefje melodie voor de beluisterbaarheid luisteren de elf nummers lekker weg. Zonder dat dat tot hoge uitschieters leidt trouwens.

Opener In Hell laat daarnaast (in het intro) duidelijk horen dat Defiatory uit Zweden komt, want de melodeath-invloeden en hier aanwezige blasts leggen de roots van de muzikanten wel degelijk bloot. Voor de rest zijn het vooral Slayer en Testament die hoorbaar als voornaamste invloeden hebben gediend - luister hieronder Metatron maar eens. Het gros van de nummers zoekt het dan ook met name in de melodieuze thrash-hoek; overigens zonder in te boeten aan kracht.

Heb je zin in thrash met een 'typische' Zweedse twist, dan zit je met Defiatory geramd!

Martin Runnzell - Vocals

Ronnie Björnström - Guitar

Ludvig Johansson - Guitar

Patrik Wall - Bass

Jon Skäre - Drums