Loading...

Deformity - When tomorrow comes

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 04-12-2013

Tracklist

01. Burn them
02. When tomorrow comes
03. Alone
04. Reflection of the world
05. The life is better than love
06. Liars
07. Get a Life
08. The clone
09. The lost man

Dit is het debuut album van het uit Rusland afkomstige Deformity. Volgens de info bestaat de band al sinds 1994, hopelijk hoeven we niet weer zo lang te wachten op de volgende plaat. Niet dat ik daar op ga zitten wachten, want zo spectaculair is het nou ook weer niet. De stijl waarin deze band speelt is old school thrash/heavy metal. De zangstijl lijkt nogal veel op de stijl die James Hetfield midden jaren ’80 gebruikte. Muzikaal gezien ligt het ook wel in dat straatje, misschien is de drummer zelfs wat strakker dan de bandgenoot van Hetfield (noot eindredactie: 'maar ja, is daar veel voor nodig?').

Ik weet niet wat het de laatste tijd is met veel bands die allemaal willen klinken zoals ze klonken in de hoogtij dagen van de Bay Area- en NWOBHM bands. We leven in (nog net) 2013, niet iedereen zit nog te wachten op dergelijke albums. Ik in ieder geval niet. Laat me dan maar genieten van de echte muziek van die tijd, zo worden ze niet meer gemaakt en zal ook nooit meer gebeuren.

Na wat verder onderzoek te hebben gedaan naar deze band en album, blijkt dat deze CD al in 2012 in eigen beheer is uitgebracht. Het album telt 9 nummers en duurt een kleine 45 minuten, wat uiteindelijk ook genoeg is.

Het album opent met Burn Them, een nummer dat lekker voortdendert in de oude stijl van Onslaught ten tijde van In Search Of Sanity. Het titelnummer When Tomorrow Comes, waar ook een video van is gemaakt, (de zanger doet hier wel erg zijn best om op James Hetfield te lijken) volgt, en ligt erg in dezelfde stijl als het eerste nummer. Om de overige nummers afzonderlijk te gaan bespreken heeft geen zin, veel variatie zit er niet in. In de vorm van The Life is Beter Than Love is er dan nog een ballad die nog voor enige afwisseling zorgt.

Al met al is het niet echt een slecht album, al zit er weinig variatie in de vocalen. Ik denk zelfs dat als het 25 jaar eerder was uitgebracht dat ze zo hadden kunnen aansluiten bij alle topbands uit die periode.

Sergey Varukhin - Bass

Vladimir Nikulin - Lead guitars

Alexandr Garshin - Rhythm guitars, Vocals

Alexey Radchenko - Drums