Loading...

Delain - Interlude

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 17-05-2013

Tracklist

01. Breathe On Me
02. Collars And Suits
03. Are You Done With Me (new single version)
04. Such A Shame (Talk Talk cover)
05. Cordell (The Cranberries cover)
06. Smalltown Boy (Bronski Beat cover)
07. We Are The Others (new ballad version)
08. Mother Machine (Live)
09. Get The Devil Out Of Me (Live)
10. Milk And Honey (Live)
11. Invidia (Live)
12. Electricity (Live)
13. Not Enough (Live)

De release van We Are The Others ligt nog vers in het geheugen wanneer Delain met de release van deze EP, Interlude komt. Een mooie introductie voor degene die Delain net leren kennen, luidt de beschrijving. En daar schuilt enigszins een waarheid in, maar enigszins ook niet. Want de Delain die ik leerde kennen uit de tijd van Lucidity is hier niet aanwezig.

Op deze plaat ook weer een handvol aan nieuwe nummers, zoals Breathe On Me, Such a Shame en Cordell, en ook de al eerder uitgebrachte single Smalltown Boy. Leuk, maar de verrassing van het ‘nieuwe’ is er al snel af als je na 1 keer luisteren er eigenlijk al genoeg van hebt. Alle nummers lijken op elkaar en voldoen aan de beschrijving ‘uber soft’. Ik krijg ook echt het idee dat Delain probeert door te dringen in de mainstream, want het goeie ruige werk waar ze in hun beginjaren zo veel harten mee hebben veroverd, is heel erg ver te zoeken. Daarnaast is de remake van het nummer We Are The Others totaal overbodig, want deze vertraagde en verzachte versie heeft werkelijk niets te maken met het verhaal erachter, en de emotie wordt verspild.

Toch zijn er ook pluspunten aan Interlude. De remake van Are You Done With Me ligt iets frisser in het gehoor dan de versie uitgebracht op hun laatste album, en elk live nummer, met name Mother Machine en Not Enough is een heerlijke beleving. Delain zal één ding altijd goed blijven doen, en dat is hun talent op een live podium etaleren.

Ik begon al een tikje te twijfelen aan deze band, die echt wel ooit de trots was van de Nederlandse metalscene, met We Are The Others, maar Interlude is voor mij echt een steek in mijn Delain liefhebbend hart, als ik hoor dat het talent wat op Lucidity en April Rain zo uitblonk, compleet verspild wordt aan het mee willen doen aan de mainstream. Van bruut gitaargeweld, creatieve en denderende drums en hier en daar een grunt, naar pop met een lichte distorted gitaar erachter. Zonde Delain… erg zonde! Maar als het jullie meer fans uit de mainstream oplevert… ach, waarom niet?

Charlotte Wessels - vocals

Martijn Westerholt - keyboards

Otto Schimmelpenninck van der Oije - bass

Sander Zoer - drums

Timo Somers - guitar