Loading...

Delain met Moonbathers naar P60

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 16-02-2017

Sinds debuutalbum "Lucidity" uit 2006 is de reputatie van Delain hen rap vooruitgesneld. De symfonische metalband, onder leiding van keyboard maestro Martijn Westerholt en zangeres Charlotte Wessels, was eind 2016 inmiddels toe aan hun vijfde album: "Moonbathers". Na een uitgebreide tour met Evergrey in het najaar van 2016 komt de band dit voorjaar ook naar Amstelveen om hun nieuwe materiaal ten gehore te brengen!

Begin vorig jaar liet de band met de goed ontvangen "Lunar Prelude" EP na lange tijd weer iets van zich horen. Het laatste wapenfeit van de band, "The Human Contradiction", stamde immers alweer uit 2014. Stil zitten is deze vier heren en twee dames echter totaal vreemd, want in de tussenliggende periode ondernam de band grote, wereldwijde tours. Het zestal deelde het podium met bijvoorbeeld Arch Enemy, Nightwish en Within Temptation en strikte deze ‘nieuwe’ vrienden direct voor een aantal indrukwekkende gastoptredens. Zo is Arch Enemy-frontvrouw Alissa White-Gluz te horen op "Hands Of Gold", openingstrack van "Moonbathers", en kennen we Marco Hietala niet alleen van Nightwish en Tarot, maar is hij ook te horen op "Sing To Me".

Afgelopen jaar werd bovendien uitgebreid stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van het hiervoor benoemde debuutalbum. Om te beginnen kwam er een unieke single versie van "A Day For Ghosts" uit, waarop een primitieve, uitgeklede versie van deze Delain-klassieker te horen is. Het absolute hoogtepunt was echter de speciale jubileumshow voor een uitverkocht Paradiso, waar ook eerder genoemde gasten hun gezicht lieten zien.

Vanavond komt de band dat in P60 nog eens dunnetjes over doen, nu met de nadruk op "Moonbathers". Metalfan schreef over deze plaat: "De vijfde full-length bevat veel contrast en biedt voor elke fan wat wils. Moonbathers bewijst dat Delain tot de top van de symfonische metalscene behoort. De rijzende ster bevindt zich echter nog lang niet op zijn top". Maak je klaar voor een spectaculaire show van deze moderne, symfonische metalkampioenen!

Aeverium [DE], Delain [NL]