Loading...

Delirium Tremens - Read My Fist

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-05-2014

Tracklist

01. Rough Ride
02. Read My Fist
03. We'll Be Drunk Forever
04. Irön Gäng
05. Rolling Thunder
06. Thrash And Be Trashed
07. Get Fucked
08. Backyard Wrestling
09. Hoy Hey Live To Rock
10. Kids Kick Ass
11. Let Me Die

Een bekend gezegde luidt dat je een boek niet moet beoordelen naar zijn omslag. Toch kan dat soms wel eens nuttig zijn voor een (terechte) eerste indruk, die vervolgens volledig blijkt te kloppen. Kijk maar eens naar de hoes van het derde album van de Duitse feestgangers van Delirium Tremens; ok, neem die bandnaam dan ook maar meteen even mee. Tel daar songtitels bij op als We'll Be Drunk Forever, Irön Gäng, Thrash And Be Trashed en de Wendy O. Williams cover Hoy Hey Live To Rock, en het plaatje is wel compleet dunkt me.

Deze Delirium Tremens (er zijn er meer) is dus afkomstig uit Duitsland, en al actief sinds 1996. Nou ja, actief, in een 18-jarig bestaan anno 2014 met je derde langspeler op de proppen komen getuigt niet bepaald van een hoge productiviteit. Ik denk ook eerlijk gezegd niet dat de band met hun vorige werkstukken een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op veel metalfans. Dat de bijgevoegde info rept over "their best effort up to now" zegt mij dan ook niet zo veel.

De feestende Duitsers trakteren de luisteraar op ouderwetse (Duitse) thrash metal, waarbij in den beginne vooral Destruction model lijkt te hebben gestaan, en leukt deze op met punk en rock 'n' roll invloeden. Dat leidt dan tot de omschrijving "Thrash 'n' Roll"; en dat zegt eigenlijk alles. De elf nummers van Read My Fist worden er in een opgefokt tempo doorheen gerost, niet gehinderd door inventief muzikaal vakmanschap of hogeschool composities. Pretentieloze party-muziek bij uitstek dus; en daar is op zich natuurlijk helemaal niks mis mee.

Christian Lindner - zangChristian Brehm - basPatrick Weinstein - gitaarJochen Steger - drumsIvan the Russian Rowdy - gitaar