Loading...

DevilsBridge - Sense Of

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-02-2023

Tracklist

01. Intro
02. Illusion
03. Reality
04. Space
05. Life
06. 7thSense
07. Instinct
08. Perfection
09. Pain
10. Death
11. Survive
12. Time

Na verschillende single releases en de EP Endless Restless uit 2020 knalt DevilsBridge uit Zwitserland op hun debuutalbum Sense Of. Op de elf albumtracks (plus één intro) viert de band frisse melodieuze, zeer eigentijdse metal die zich met elke luisterbeurt meer en meer ontvouwt. Conceptueel is de titel van het album een aanvulling op de titels van de afzonderlijke nummers, die elk uit slechts één woord bestaan. Elk nummer ziet zichzelf als Sense Of + titel, waar de tekst vervolgens ook naar verwijst.

Op alle vlakken is de opstap van de EP naar het huidige album hoorbaar en voelbaar. De band heeft hun geluid door-ontwikkeld, en ook qua productie de lat hoger gelegd. Vocaal blaast frontvrouw Dani echt stoom af, en nestelt haar intense stem tussen de vette metalgeluiden, die het album duidelijk domineren, of, zoals in de (lange) ballad Pain, sluipt ze recht naar voren in het oor van de luisteraar. Een dergelijke sterke zangstem doet hier heel veel goeds voor de toch al krachtige muziek, ik vind haar echt sterk naar voren komen.

Afgezien van de eerder genoemde (en enige) ballad zijn de albumnummers erg rechttoe rechtaan, gedreven door JC's precieze en energieke drumwerk en het tweeledige gitaarspel, tussen zware riffs en pure melodie, die elkaar perfect aanvullen en elkaar letterlijk prikkelen in de refreinen. Ook op het podium ontplooit het vijftal hun energie.

Nummers als Life, Death en afsluiter Time staan garant voor enthousiaste bijval van het publiek verwacht ik zo. Het zijn de stevigere tracks die als slagroom op de moderne metal-taart hun werk doen om de luisteraar op te zwepen. Hoewel ook voorzien van zangeres maakt DevilsBridge niet zulke extreme metal als bijvoorbeeld Jinjer of Infected Rain; deze muziek is melodieuzer, maar groovet bij vlagen wel net zo lekker!

Tom White - Guitar

JC Daisy - Drums

Vany Shade - Guitar

Dani Nell - Vocals

Steven DRT - Bass