Loading...

Diabolica Sonis presenteert Belphegor

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 14-07-2017

De demonen van Belphegor komen op zaterdag 30 september naar Poppodium P60 om hun volgende diabolische schijfje te presenteren. De support zal worden verzorgd door Enthroned, Nervochaos, Nordjevel en een nog nader bekend te maken special quest.

Op 15 september verschijnt "Totenritual", het elfde studioalbum van de Oostenrijkse black metal specialisten. De band werd ooit vernoemd naar de duistere demon der luiheid - één van de zeven Prinsen van de Duisternis. Ook op "Totenritual" is er, zoals vanouds, weer weinig eerbiedigs te vinden. De band staat bekend om hun theatrale shows met vele special effects en voor deze tour is er dan ook een geheel nieuw stage ritual ontwikkeld.

De support wordt vanavond verzorgd door de afvalligen van Enthroned, een welbekende Belgische black metal band die sinds 1993 al menig publiek weet te verbinden. Na een tour met o.a. Marduk, die afgelopen jaar nog in P60 stonden, komen ze nu als support van Belphegor naar Amstelveen.

De Braziliaanse cult helden Nervochaos hebben hun twintig jarig bestaan gevierd met een nieuw album "Nyctophilia". Deze is april 2017 uitgebracht via Cogumelo Records en Grayhaze Records. Na een lange tour door Brazilië, Amerika en Azië, komen ze nu ook naar Europa!

Ook het onheilige vijftal Nordjevel zal te zien zijn deze avond. In maart 2017 brachten ze de EP "Krigsmakt" uit, die exclusief op 7" vinyl verkrijgbaar is. Deze black metal band uit Noorwegen komt een voorproefje geven van het tweede album die herfst 2017 zal verschijnen.

De special quest blijft nog even een verrassing!

Deze avond is georganiseerd door Diabolica Sonis, ook wel Duivelse Geluiden voor als Latijn niet uw moedertaal is. Eerder hebben bands als Nile, Entombed, Marduk, Enslaved, Finntroll en Krisium via Diabolica Sonis in P60 gestaan.

Belphegor [AT], Diabolica Sonis [NL], Enthroned [BE], NervoChaos [BR], P60 [NL]