Loading...

Domkraft - Sonic Moons

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-11-2023

Tracklist

01. Whispers
02. Stellar Winds
03. Magnetism
04. Slowburner
05. Downpour
06. Black Moon Rising
07. The Big Chill

Het derde album Seeds was in 2021 mijn kennismaking met de Zweedse band Domkraft. De samensmelting van psychedelica, stoner, doom en sludge ging er bij mij prima in! Natuurlijk kijk je dan uit naar de opvolger. Eind september was deze er: Sonic Moons. Ik loop dus een beetje achter, maar ach, dit album is de aandacht dubbel en dwars waard!

Opener Whispers zet direct de toon met dan nog voorzichtige, maar pakkende grooves, langzaam opbouwend naar meer. Stellar Winds trekt bij vlagen al meer de psychedelische kaart, terwijl de de beukende grooves ook wat meer dwingend worden. De bedwelming van beukend groovende tempo's en psychedelische herhalingen begint hier serieus z'n vruchten af te werpen.

Hoewel misschien wat minder zwaar hoor ik de aangename vergelijking met Italiaanse vakbroeders als Ufomammut en Black Rainbows, zeker wanneer Magnetism toch wel heel hard op de psychedelische space-tour gaat. Ik heb het gevoel dat met Downpour toch wel een hoogtepuntje bereikt wordt. Dit nummer weet me echt te grijpen op het gebied van meeslepende stoner-psychedelica!

Zoals het een goede plaat betaamt echter, gaat de hoofdrol naar de glansrijke afsluiter. The Big Chill - ja, die titel geeft al wel wat weg - haalt het beste in de geestverruimende muziek-beleving naar boven. Onweerstaanbare riffs, dwingende grooves en een ingetogen atmosferische passage nemen het heft in handen, de liefhebber / luisteraar is machteloos!

Martin Wegeland - vocals, bass

Martin Widholm - guitars

Anders Dahlgren - drums