Loading...

Drawn And Quartered - The One Who Lurks

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-09-2018

Tracklist

1. Nefarious Rites
2. Ravage the Cadaver
3. Horned Shadows Rise
4. Deliverance to the Worms
5. Temples of Arcane Devotion
6. Carnal Transmigration
7. The One Who Lurks
8. Portals of Communion

De in Seattle gevestigde death metalband Drawn And Quartered begon het leven onder de naam van Plague Bearer (wat momenteel een zijproject is van gitarist Kelly) in 1992. Een jaar na de oprichting begon de pestdrager onder de formidabele naam Drawn And Quartered te ademen. Ik heb de band niet vanaf het prille begin gevolgd, maar de heruitgaven van Feeding Hell's Furnace (2012) en Hail Infernal Darkness (2006) zijn hier toch al wel voorbij gekomen. In 2018 is het dan ook weer hoog tijd voor een nieuw album: eind juli verscheen The One Who Lurks.

Het zal onoordeelkundig zijn om hun rijke carrière - bestaande uit zes veelgeprezen volledige albums en talloze EP's en demo's - te bagatelliseren door alleen te kijken naar de afwezigheid van een brede erkenning van hun niche-muzikale landschap. Onconventionele en grotesk gestructureerde song-geschriften hebben hen een schijnbaar onoverwinnelijke en onkwetsbare positie bezorgd binnen de underground death metal-scene.

Drawn and Quartered heeft altijd de grenzen van de traditionele death metal trachten te verleggen door technisch complexe riffs te introduceren, en tegelijkertijd de rauwe, smerige atmosfeer met behendigheid te behouden; een kenmerk dat zeer onmerkbaar is onder de fakkeldragers van moderne death metal-acts die alleen prioriteit geven aan continue veranderingen in een zee van technische krachtpatserij.

The One Who Lurks laat dan ook nauwelijks waarneembare veranderingen zien in het reeds gevestigde kenmerkende geluid. Wel tracht het trio het niveau van hun wreedheid en godslastering op een onvervalste manier aan te scherpen. De acht nummers, met een maalstroom aan bizarre riffs, gruwelijke vocalen en beukende drums, lijken elk voor zich als een toegangspoort tot hel en verdoemenis te dienen.

Drawn And Quartered verschuilt zich geen moment, en laat schier achteloos hun snode rituelen op de nietsvermoedende mensheid neerdalen, een spoor van vernietiging achter latend. Mijn advies: niet vluchten. Maar laat je meevoeren door de verrottende klanken van het boosaardige!

Simon Dorfman - Drums

Kelly Shane Kuciemba - Guitars

Herb Burke - Vocals, Bass