Loading...

Eleine - Acoustic In Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-12-2022

Tracklist

01. Whisper My Child
02. Enemies
03. Memoriam
04. Ava Of Death
05. All Shall Burn
06. Death Incarnate
07. Break Take Live
08. Hell Moon

Ik was zo'n twee jaar geleden aardig verrast door Eleine's album Dancing In Hell, waarop het Zweedse gezelschap een fraai potje eigentijdse metal wist neer te zetten. Ik hoopte dat de band daarmee hun definitieve geluid gevonden had, aangezien voorgaand werk veel te poppy was. Het nieuwe werkstukje van Eleine geeft daar echter totaal geen uitsluitsel over, want het betreft hier een uitgebreide EP met akoestisch uitgevoerde tracks.

De release is logisch, gezien het gegeven dat Eleine Sonata Arctica vergezelt op de Acoustic Adventures tour, en dan is het inderdaad wel handig om een bijpassend product verkrijgbaar te hebben. Maar puur in muzikaal opzicht raak ik niet heel opgewonden van de acht nummers, afkomstig van de drie eigen albums, waar geen metal aan te pas komt. Zo verwordt Dancing In Hell tot Acoustic In Hell.

Over de basis van percussie en akoestische gitaar valt weinig te zeggen, behalve noodzakelijk, plichtmatig. Deze release wordt min of meer gered door de vocale aanpak. Het is maar goed dat gitarist Ricard nog een potje mee mag brullen, zodat er af en toe nog iets aan metal doet denken. Maar het is toch echt zangeres en boegbeeld Madeleine die met haar uitstraling en stem de boel nog een beetje overeind weet te houden.

Dan nog vind ik acht nummers, drie-en-dertig-en-halve minuut van dit soort muziek niet te doen. Ik trek het simpelweg niet, na zo'n twee of drie tracks achter elkaar heb ik het wel gehoord. Ik ben blij dat ik geen optreden op deze tour heb hoeven bijwonen, en kijk daarentegen erg uit naar een nieuw metal(!)-album van Eleine.

Madeleine Liljestam - vocals

Rikard Ekberg - guitars, vocals

Jesper Sunnhagen - percussie