Loading...

Enemynside - Medusa - XX Legacy Edition

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-03-2024

Tracklist

01. Stone Cold Dead
02. Bad Junks
03. Disciple of Death
04. Suddenly Mad

De Italianen van Enemynside vieren hun twintigste verjaardag van hun eerste album Let The Madness Begin... Dat doen ze met de EP Medusa - XX Legacy Edition, waarop vier nummers van het debuutalbum opnieuw zijn opgenomen. Maar dan met alle opgedane ervaringen van de afgelopen drie decennia, en uiteraard met de hulp van de hedendaagse mogelijkheden.

Enemynside was al actief sinds 1994, toen nog onder de naam Scapegoat (leuk detail: in het refrein van Bad Junks kun je de tekst "I'm the real scapegoat!" lekker meebrullen) waarna in 1999 de naam veranderd werd in Enemynside. In 2009 toerden ze door Scandinavië, in 2012 in de VS, en sindsdien rijgen de ervaringen zich aaneen.

Op Medusa horen we ​die lekker hakkende crunchy thrash-gitaren, veelal opzwepend, met een typische jaren '80 vibe. De muziek doet me nog het meest denken aan Anthrax - al zit 'm dat misschien ook wel in de zang - maar daarnaast hoor ik ook wel vleugjes Megadeth of Death Angel.

Het Italiaanse kwartet brengt daarmee niks nieuws onder de thrash-zon, maar overtuigt wel met hun compositorische en muziektechnische kwaliteiten. Dit EP'tje luistert verdomd lekker weg, en doet me besluiten om eens wat meer materiaal van deze band op te zoeken.

Matteo Bellezza - Guitars, Vocals

Francesco Cremisini - Vocals, Guitars

Andrea Pistone - Bass

Fabio Migliori - Drums